Samordnare inom integration till Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vallåsskolan kännetecknas av att vi möter eleverna där de är och vår organisation rustar inför framtiden med kunskap och värdegrund som viktiga grundpelare. Vi bedriver ett positivt utvecklingsarbete där organisationen stödjer skapandet av det lustfyllda lärandet, rutiner skapas för att de viktiga strukturerna ska fungera och samverkan stärks mellan alla personalkategorier för att kunna verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans.

Arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare som tillsammans med oss kan vara drivande i utvecklingen av Vallåsskolan och då särskilt i arbetet för social hållbarhet. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. Uppdraget har fokus på att strategiskt samordna och utveckla insatser på skolan för framförallt integration. Det är av stor vikt att du har insikt i olika typer av integrationsfrämjande insatser som är till gagn för elever och vårdnadshavare. I rollen som samordnare skapar man struktur, samlar och sprider kunskap, möjliggör samverkan och bidrar till helhetssyn. Arbetet är självständigt och det ges stora möjligheter att tillsammans med kollegor i egna verksamheten och på andra skolor utforma arbetet. Tjänsten och uppdraget är nytt på Vallåsskolan, vilket ger dig stora möjligheter att påverka uppdragets utformning. Du kommer även vara en del av skolans elevhälsoteam samt ingå i ett nätverk med andra integrationssamordnare.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning och examen som exempelvis beteendevetare, folkhälsovetare, socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete och kunskaper inom området integration. Meriterande om du har erfarenhet från arbete inom grundskolans verksamhet. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Som person är du är skicklig på att kommunicera och anpassa dig till olika situationer och människor. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-06-01
Ansök senast
2021-06-16

Upplysningar

  • Nina Geo
    Rektor
    Telefon: 073-4072706
  • Åsa Malmberg
    Vision
    Telefon: 079-062 10 62

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00416 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!