Enhetschef till förebyggande enheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Söker du en spännande utmaning och vill arbeta i en viktig samhällsnyttig verksamhet? Då kanske jobbet som enhetschef på förebyggande enheten är något för dig? Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av verksamhetsområdet och ledande befattning. Du vill arbeta med människor och bidra med din kompetens i en verksamhet där barn och ungdomars bästa är i fokus. Genom ett utvecklande ledarskap tar du tillvara på dina medarbetares kompetenser och tillsammans skapar ni bästa förutsättningar för barn och unga i Halmstad kommun. Dina främsta arbetsuppgifter som enhetschef är leda och fördela arbetet på enheten. Du har arbetsmiljöansvar, personalansvar och budgetansvar. Det innebär ansvar för bl a arbetsplatsträffar, teamsträffar, medarbetarsamtal, budgetuppföljningar, rekryteringar mm. Du handleder och är ett stöd i frågor, samt fördelar ärenden. Du bidrar till helheten och verkar för hela organisationens bästa. Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Förebyggande enhetens uppdrag är att bedriva socialförvaltningens preventiva och uppsökande arbete genom generella och selektiva serviceinsatser samt vid indikerat behov, på grupp- och individnivå.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning som socionom eller motsvarande likvärdig utbildning. Du har minst två års erfarenhet av socialt arbete och erfarenhet av samverkan med andra intressenter. För att lyckas i uppdraget ser vi att du har minst två års erfarenhet av ledande befattning. Du har även goda kunskaper inom lagstiftning- myndighetsutövning som är relevanta för verksamheten. Det är meriterande om du har genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram som exempelvis UL (utvecklande ledarskap) och om du har tidigare erfarenhet av personalansvar. Som enhetschef på Halmstads kommun förväntas du motivera medarbetare och kollegor genom att ge stöd och möjligheter till personlig utveckling. Du är en förebild som sätter lämpliga normer för beteende och delegerar arbetsuppgifter på ett rättvist sätt. Du förväntas vara ett föredöme för arbetsgruppen och ha en stark vilja att bidra med din kunskap och kompetens. Förutom att visa intresse och förståelse för andra ligger en styrka hos dig att förverkliga organisationens mål och strategier. Du anpassar dig lätt till ändrade förhållanden och tar gärna initiativ till förändringar. Du har god vana av att hantera krav och motgångar och kan hantera svåra situationer och en pressad miljö.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2021-04-21
Ansök senast
2021-05-09

Upplysningar

 • Joanna Duncalf, Vision
  Telefon: 035 188744
 • Anders Wessfeldt
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-138594
  E-post: Anders Wessfeldt
 • Anna-Lena Södergren
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 035-137100
  E-post: Anna-Lena Södergren

Ansökan

Referensnummer
2021-00112 Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.