Lärare i teknik- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Kattegattgymnasiet är kommunens största gymnasieskola där vi för nuvarande utbildar ca 1 400 elever på våra 8 nationella program (Bygg- Fordon- Industri- El och energi- VVS och fastighet-, Naturvetenskap-, Ekonomi- samt Teknikprogrammet) och på Introduktionsprogram. Med en helt nybyggd skola räknar vi med att skolan framöver ska växa ytterligare.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen liksom för samarbete och helhetssyn på eleven och utbildningarna. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse. Stämde alla påståenden in på dig? Då kan du fortsätta läsa! Vi söker nu 1-2 lärare för undervisning inom teknik, el, automation, CAD, datorteknik, cisco, mekatronik, robotteknik m.m. Undervisning är förlagd på teknikprogrammet, el- och energiprogrammet, industritekniska programmet samt gymnasieingenjörsutbildningen. Du utbildar elever utifrån de styrdokument som finns. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmen i nära samarbete med branschen för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en yrkeslärarexamen i ämnen inom teknik, industri och/eller el-ämnen med inriktning mot automation. Tjänsten kan komma att innehålla programmering och CAD och det är därför meriterande med kunskaper i PLC-programmering, CAD och e-plan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbetslivet. Du är en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, strukturerad och lyhörd med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till
2022-06-15
Publicerad
2021-04-21
Ansök senast
2021-05-05

Upplysningar

 • Per-Henrik Beischer
  Rektor
  Telefon: 076-695 56 20
 • Maria Burge
  Rektor
  Telefon: 072-987 16 24
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00139 Ansök

Övrig information

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga lärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Varmt välkommen med din ansökan!