Kattegattgymnasiet söker yrkeslärare med transportinriktning till fordon- och transportprogrammet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse. Stämde alla påståenden in på dig? Grattis! Då kan du fortsätta läsa! Kattegattgymnasiet söker nu en yrkeslärare till Fordon och transportprogrammet, inriktning mot utbildning inom transportbranschen. Som lärare på Kattegattgymnasiet kommer du att arbeta i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument, samt ansvara för undervisning, bedömning och betygssättning. Som mentor ansvara du för elever under deras studietid, innebärande utvecklingssamtal och andra föräldrakontakter samt elevvårdsinsatser i samverkan med elevhälsan. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmen i nära samarbete med branschen för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker nu lärare med kunskaper inom transportutbildning för att utbilda yrkeschaufförer. Vi söker först och främst dig med lärarlegitimation/yrkeslärarexamen inom ovanstående. Även du som har arbetslivserfarenhet från branscherna och erfarenhet eller intresse av arbete med ungdomar är välkommen att söka. Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, strukturerad och lyhörd med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-06-15
Publicerad
2021-06-02
Ansök senast
2021-06-16

Upplysningar

 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Dan Håkansson
  Rektor
  Telefon: 070-830 25 75

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00190 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga lärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen. Varmt välkommen med din ansökan!