Slöjdlärare åk 3-6 till Brearedsskolan och Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vallåsskolan är en föränderlig plats i ständig rörelse med cirka 730 elever i årskurserna F-9. Brearedskolan är en mindre enhet i Simlångsdalen med ca 150 elever. Vi arbetar tillsammans och söker därför nu en slöjdlärare för undervisning slöjd i åk 3-5. Arbetsplatserna kännetecknas av ett positivt utvecklings- och förändringsskede där organisationen stödjer skapandet av det lustfyllda lärandet, rutiner skapas för att de viktiga strukturerna ska fungera samt samverkan stärks mellan alla personalkategorier för att kunna verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans. Vi arbetar för att elevernas bästa ska hamna i centrum genom att stärka fokus på elevers behov och förutsättningar. I verksamheten finns många lärare med ett starkt engagemang, vilket gör skillnad för många elevers skolgång och liv.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig slöjdlärare till Vallåsskolan och Brearedskolan som i första hand ansvarar för undervisning åk 3-6. Som slöjdlärare handleder, utmanar och stödjer du eleverna till att utvecklas i sitt lärande i ämnet slöjd. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Vi arbetar hela tiden med att utvärdera och utveckla undervisningen därför ser vi det som en stor fördel om du också ser nyfikenhet och lärande som en naturlig del av den vardagliga praktiken. Brearedsskolan är i behov av en slöjdlärare i träslöjd i årskurs 3-6. Vallåsskolan är i behov av dig som med slöjden som utgångspunkt är öppen för att arbeta efter principen hårda/mjuka material i årskurs 3.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i slöjd för åk 3-6. Som person är du stabil och trygg med god förmåga att bygga positiva relationer med elever och kollegor. Vi sätter stort värde på goda ledaregenskaper och förmåga att skapa studiero samt visar nyfikenhet för lärande i stort. Du kan arbeta självständigt, är lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du är behörig i slöjdämnet. Ett plus om du har erfarenhet att undervisa i båda slöjdformerna.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 2022-08-08
Publicerad
2022-04-29
Ansök senast
2022-05-17

Upplysningar

 • Nina Geo
  Rektor
  Telefon: 073-4072706
 • Klas Almer
  Rektor
  Telefon: 0720-836 420
 • Lärarförbundets expedition
  Telefon: 035-137997
 • Lärarnas Riksförbund
  Expedition
  Telefon: 035-13 79 98

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00432 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!