Lärare inriktning fritidshem till Jutarumskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Jutarumsskolan är en F-5 skola som ligger i Söndrum i Halmstad. Skolan ligger vackert belägen vid en populär vandringsled, ”Prins Bertils stig”, och det är endast ett par hundra meter ner till havet och sandstrand. Runtom skolan finns en skog och det finns även stora grönytor. Skolan har en härlig skolgård med både öppna gräsytor och buskage som ger utrymme till många olika lekar för eleverna. Upptagningsområdet består till största delen av villor. Jutarumsskolan har 250 elever uppdelat på två byggnader, Fregatten och Skutan. Skolan har två paralleller åk F-5. Lärarna arbetar i två arbetslag F-2 och 3-5. Fritids är ett arbetslag med gemensam planering. Åk 5 är lokalintegrerade i paviljonger vid Söndrumsskolan. Fritidsverksamheten bedrivs i skolans lokaler. Fregattens fritidshem har förskoleklass och åk 1. Skutans fritidshem har åk 2-5. Jutarumsskolan är en Övningsskola som bedriver samarbete med Halmstad Högskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med inriktning fritidshem till Fregattens fritids. Som lärare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Förutom att ansvara för och planera fritidsverksamhet kommer du tillsammans med övriga i arbetslaget att dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument. Du kommer även att arbeta samverkande mot skolklass under dagtid. Du ger stöd och stimulans utifrån eleven/elevernas specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du kommer ha ansvaret över utvecklingsarbetet på fritidshemmet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som fritidspedagog krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Du bör vara väl förtrogen med att använda digitala verktyg i din undervisning.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare inriktning fritidshem eller möjligen annan enligt arbetsgivaren lämplig högskoleutbildning som kan komplettera den befintliga kompetensen på Skutans fritidshem. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-06-08
Ansök senast
2021-06-24

Upplysningar

  • Susanne Thorén, rektor
    Telefon: 070-6639684
  • Lärarförbundet
    Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00432 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!