Brandmän sommarvikarie 2022

Om arbetsplatsen

Räddningstjänstens främsta uppgift är att säkra ett förebyggande brandskydd. Vid olyckor är vår uppgift att minska konsekvenserna för den enskilde och för samhället. Vårt arbete ska präglas av omtanke och ske i nära samarbete med övriga delar av samhället.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu personal som vill arbeta som brandmän i utryckningstjänst sommaren 2022. Under icke utryckningstid utförs underhållsarbeten i räddningstjänstens verkstäder, övningsverksamhet samt informations- och upplysningsverksamhet inom området "Skydd mot olyckor". Placering vid räddningstjänst-BAS i Halmstad.

Kvalifikationer

Du som söker har SMO utbildning (minst 2 terminer) eller annan motsvarande utbildning. Du har lägst körkort *B*, behörighet C är meriterande. Du skall ha ett godkänt gångbandstest samt förutsättning att klara arbets-EKG. Du har genomfört sim- och livräddningstest motsvarande Guldbojen. Du har en god samarbetsförmåga, vill göra skillnad och är lyhörd och beredd att ta till dig räddningstjänstens värdegrund i både ord och handling.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Skifttjänstgöring, dag-, natt- och dygnspass. 4 veckors rullande schema.
Publicerad
2022-01-14
Ansök senast
2022-02-13

Upplysningar

 • Magnus Wijk
  Avdelningschef Personal och kompetensutveckling
  Telefon: 0703-790228
  E-post: Magnus Wijk
 • Kristian Pettersson
  Avdelningschef Räddningsavdelningen
  Telefon: 0703-792335
  E-post: Kristian Pettersson
 • Daniel Runesson
  Brandman
  Telefon: 0705-42 73 10
  E-post: Daniel Runesson
 • Roger Filipsson
  Brandman, representant Kommunal
  Telefon: 0705-511611
  E-post: Roger Filipsson

Ansökan

Referensnummer
RN 2021/00083 Ansök

Övrig information

Godkänt rullbandstest ska bifogas till ansökan. Efter godkända tester sker även en läkarundersökning innan eventuell anställning. Räddningstjänsten i Halmstad ser olikheter som en tillgång. Vi välkomnar personer med olika bakgrunder att söka sig till oss. Positiv särbehandling kan komma att tillämpas. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.