Enhetschef till familjerådgivning

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. På familjerådgivningen finns samlad kunskap om par- och familjerelationer. Här ger vi professionell samtalshjälp för att finna nya möjligheter och lösningar på problem och konflikter. Familjerådgivning är till för alla – oavsett ,ålder, kön, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsvariation och religion- eller trosuppfattning. Enheten är en del av avdelningen för barn och unga.

Arbetsuppgifter

Är du en driven, tydlig och relationsskapande ledare med erfarenhet inom psykosocial behandling? Vill du ha möjlighet att kombinera ditt ledarskap med att också utöva familjerådgivning som du brinner för? Välkommen med din ansökan. Då familjerådgivningens tidigare chef ska gå i pension söker vi nu en person som kan axla ansvaret och leda våra familjerådgivares arbete med att ge stöd och samtalshjälp till medborgare med bland annat samlevnadsproblem. Du leder en grupp om nio personer som har hög kompetens, lång erfarenhet brinner för området. Tjänsten innefattar budget, personal och verksamhetsansvar där du förväntas vara en närvarande och aktiv ledare i din arbetsgrupp. Du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp samt delta i nätverk för familjerådgivning. I uppdraget ingår det också att utöva familjerådgivning själv samt aktivt följa upp klienternas progression. Du kommer också ansvara för att fortsätta att driva och utveckla verksamhetens feedbacksmetod.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har en socionomexamen i grunden samt har vidareutbildat dig inom grundläggande psykoterapiutbildning innehållandes handledning och egenterapi. Du har erfarenhet av att utöva psykosocial behandling/familjeterapeutiskt arbete samt har lett verksamhet inom området. Du ska också ha erfarenhet av att rutinmässigt i behandlingsarbetet ta emot feedback samt har handlett medarbetare inom en feedback-kultur. För att passa i uppdraget ser vi att du är en ansvarstagande person med initiativförmåga och beslutsamhet. Du är en utvecklande ledare med en tydlig riktning och förväntningar samt och ett coachande förhållningssätt. Du har också förmågan att sätta gränser. Vidare har du förmågan att förhålla dig saklig och hantera flera olika perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-04
Ansök senast
2021-11-25

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • René Beekhuis
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-182721
 • Joanna Duncalf
  Vision
  Telefon: 035-138744

Ansökan

Referensnummer
C67312 - 2021 Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.