Biblioteken i Halmstad söker en Koordinator/kommunikation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla bibliotekens webbplats, kommunikation och sociala medier? Om du dessutom gillar att skapa innehåll både i text och bild och på ett enkelt sätt kan förmedla information till våra kommuninvånare. Då kan du vara den vi söker. Biblioteksavdelningen söker en medarbetare till enhet Medier och IT med placering på Stadsbiblioteket. I tjänsten kommer du att vara delansvarig för utvecklingen av det digitala biblioteket vilket bland annat innebär webbpublicering, utveckla och samordna bibliotekens roll i sociala medier samt ett visst ansvar för e-tjänster. Du kommer också att fungera som koordinator mellan enheterna och ansvara för praktiskt arbete som rör kommunikationsområdet. Att utbilda kollegor inom webb och sociala medier är också en del i tjänsten. Utöver detta kommer du även ansvara för kontakt och samordning kring kommunikations- och webbfrågor med andra delar av kulturförvaltningen och Halmstads kommun. I nuläget har två personer det övergripande ansvaret och utöver det finns det ytterligare personer som på olika sätt bidrar till arbetet. Du deltar också i övrigt förekommande arbetsuppgifter och löpande verksamhet. Arbetstiden är schemalagd och kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom området, som arbetsgivaren bedömer som lämplig, gärna på högskolenivå. Du har dokumenterad erfarenhet av webbarbete och digitala miljöer samt god kunskap i Photoshop och andra bildredigeringsprogram. Önskvärt är även att du har viss erfarenhet av HTML/CSS. Tillgänglighet, mångfaldsperspektiv och estetiskt tilltalande layout är viktiga frågor för dig som du tar dig an genom att vara kreativ och idérik. Du är en drivande person som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och tar plats i utvecklingsarbetet. Du är bra på att skapa goda relationer och är en god nätverksbyggare. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och erfarenhet från liknande uppdrag är meriterande. Vi är ett litet team med ett nära samarbete oss emellan därför ser vi extra noga på personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Du skriver och talar flytande svenska.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Vikariatet gäller under ordinarie arbetstagares föräldraledighet, dock längst till och med 2022-11-15.
Tidsbegränsad till
2022-11-15
Publicerad
2021-09-03
Ansök senast
2021-09-26

Upplysningar

  • Finn Axelsson
    Enhetschef Medier & IT
  • Emma Paradis
    Vision
  • Tomas Johansson
    DIK

Ansökan

Referensnummer
KN 2021/00117 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!