Vi söker Förättningslantmätarkollega!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka? Lantmäterienheten är en del av kommunens Bygg- och Miljöförvaltning. Idag är vi nio personer med roller som förrättningslantmätare, lantmäteriingenjörer, förrättningsassistent och lantmäterichef. Vi är ett glatt gäng med god sammanhållning som nu önskar utöka gruppen med ytterligare två förrättningslantmätare. Arbetsplatsen ligger centralt i Halmstad, i nära anslutning till Halmstads Centralstation.

Arbetsuppgifter

Som förrättningslantmätare på den kommunala lantmäterimyndigheten i Halmstad ansvarar du för hela kedjan i förrättningsprocessen, från första kundkontakt till avslut. Vi har förrättningar av blandad karaktär exempelvis avstyckning och fastighetsreglering, hantering av större eller mindre gemensamhetsanläggningar, väg- och VA-frågor och 3D-åtgärder. Som förrättningslantmätare hos oss har du också löpande kontakter med mark- och exploateringsenheten, företrädare för andra kommunala verksamheter samt länsstyrelsen och andra centrala myndigheter. Som förrättningslantmätare hos oss kommer du att; • Arbeta med alla typer av lantmäteriförrättningar. Fältarbete och mätning utför du tillsammans med våra lantmäteriingenjörer. • Företräda lantmäterimyndigheten och medverka i hela samhällsbyggnadsprocessen genom att delta i projektgrupper vid framtagande av detaljplaner och där bidra med fastighetsrättslig kompetens. • Ge rådgivning och service inom kommunen och till allmänheten i fastighetsrättsliga frågor. • Dela med dig av din kunskap till gruppen och vara en del av en lärande organisation där det är en självklarhet att vi hjälper varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av förrättningshandläggning eller är nyutbildad och nyfiken på jobbet som förrättningslantmätare. Vi ser gärna att du har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad, juristexamen motsvarande jur.kand. alternativt annan utbildning eller arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av förrättningshandläggning men det är inget krav. Som person är du noggrann, strukturerad och nyfiken. Uppdraget kräver flexibilitet samt att du har en genuin känsla för service. Du är drivande i förrättningsarbetet och har en god samarbetsförmåga. Det är en självklarhet att vi hjälper varandra inom lantmäterigruppen. För tjänsten krävs B-körkort och förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, andra språk är meriterande. I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar löpande intervjuer och urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast, efter överenskommelse.
Publicerad
2021-11-16
Ansök senast
2022-01-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BN 2021/00050 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!