Upphandlare

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med upphandling mot hela Halmstads kommun inklusive bolagen med ett helhets- och hållbarhetsperspektiv? Är du en konsultativ person med ett öga för kvalité och kostnadseffektivitet? Då kan detta vara tjänsten för dig! Som upphandlare på Halmstads kommun kommer du att självständigt arbeta med både varu-och tjänsteupphandlingar. Du kommer att fungera som rådgivare åt kommunens bolag i inköps- och upphandlingsfrågor. Samtidigt kommer du aktivt föra dialog kring utveckling av den lokala och regionala leverantörsmarknaden. Tjänsten innebär att du kommer arbeta kategoristyrt med fokus på IT-området. Vidare kommer du att ha arbetsuppgifter som: - Utveckling av nya krav och utvecklingskriterier utifrån hållbarhet. - Nära samarbete med IT-avdelningen - Ha fokus på hållbarhet och helhetstänk i upphandlingar. - Systematiskt förbereda upphandlingar genom förstudier. - Medverka i förbättringsarbetet - Vara med och utveckla, påverka och forma framtida upphandlingsprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, YH-utbildning mot offentlig upphandlare eller med inriktning mot ekonomi- eller juridik alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av upphandlingsprocesser som du drivit från start till avslut. Har du dessutom ett stort IT-intresse och genomfört IT-upphandlingar är det ett stort plus. Du som söker är affärsmässig, noggrann och talar samt skriver svenska flytande. Du har god förmåga att fatta snabba, tydliga beslut och tar ansvar för åtgärder och projekt. Du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt. Du pekar ut riktningen åt andra, genom att delegera arbete på ett korrekt och rättvist sätt. Du motiverar andra och ger råd, stöd och möjligheter till utveckling. Du analyserar numerisk och verbal data och andra informationskällor genom att bryta ned informationen till beståndsdelar, mönster och samband. Du visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Du arbetar strategiskt för att förverkliga organisationens mål, genom att fastslå och utvecklar strategier.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2022-09-01
Publicerad
2021-09-03
Ansök senast
2021-09-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2021/00397 Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Därför ser vi gärna din ansökan till denna tjänst så snart som möjligt.