Drifttekniker med inriktning ventilation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. Kom och bli delaktig i att utveckla Halmstad kommuns fastigheter! Här kan du se mer om hur det är att arbeta hos oss på fastighetsdriftsenheten: https://youtu.be/tp89vyMm8S8 Du kommer att vara en av enhetens 19 drifttekniker som arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll av Halmstads kommuns offentliga fastigheter. 2019 valdes vi till årets bästa arbetsplats inom Halmstads kommun - god sammanhållning och högt i tak gör att det är roligt att gå till jobbet, även måndagar!

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker hos oss arbetar du med SRÖ, ventilations- och värmeproduktionsutrustning, VVS, reservkraft och brandlarmanläggningar i offentliga, kommunala fastigheter. Du är med och vidareutvecklar vårt förebyggande och avhjälpande underhåll. Du servar och utför luftflödesmätningar och intrimningar på våra drygt 1000 ventilationssystem. Arbetet bedrivs till stor del självständigt men du tillhör även en grupp som har ett särskilt specialistområde, i ditt fall ventilationsgruppen. Energioptimering är en stor del av det vardagliga arbetet där vi förväntas leva upp till de ständigt tuffare ställda kraven, utan att ge avkall på inomhusklimatet. Med ett proaktivt arbetssätt gällande myndighetskrav förväntas drifttekniker hos oss ligga steget före och ständigt arbeta innovativt för att möta morgondagens utmaningar. Enheten har ett nära samarbete med såväl förvaltningens projektavdelning som infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelning. Där medverkar vi vid projekteringar och verkar som tekniska kravställare i ny- och ombyggnadsprojekt. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med treårig teknisk gymnasieutbildning, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Eftergymnasial utbildning inom området är meriterande. Du har bred kompetens inom driftområdet och minst två års dokumenterad erfarenhet av arbete med luftbehandlingssystem/ventilation. Kunskap och/eller erfarenhet av arbete med styr/regler, fastighetsautomation och värmeproduktionsanläggningar ser vi som meriterande. B-körkort och goda datorkunskaper är ett krav. Som person är du driven och noggrann i det du gör och du har en god förmåga att självständigt strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är nytänkande i ditt arbetssätt och kommer gärna med idéer och förslag. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-16
Ansök senast
2021-10-10

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TFN 2021/00829 Ansök

Övrig information

Vi tillämpar individuell lönesättning. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. Varmt välkommen med din ansökan!