Biträdande rektor till Andersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Andersbergsskolan är Hallands mest internationella skola med barn från cirka 30 olika länder. Skolan har cirka 430 elever i årskurs F—5. Skolan leds idag av två rektorer som nu söker en biträdande rektor att ingå i deras ledningsteam!

Arbetsuppgifter

Är du en person som ofta får höra att du har ledarskapsförmågor som tydlighet med riktning, att du får med dig folk samt är analytisk? Är du dessutom en person som agerar som ett föredöme och står upp för alla barns rätt till likvärdig utbildning? Har du tidigare arbetat i fritidshem och mångkulturella skolor? Känner du "check!" på dessa kriterier? Då kan du vara vår nya biträdande rektor! Som biträdande rektor kommer du ha ansvar för en avgränsad del av verksamheten och ha en av skolans rektorer som din chef. Du kommer på delegation ha det övergripande ansvaret för Andersbergsskolans fem fritidsavdelningar. Det innebär att du har ansvar för ekonomi, personal, verksamhet och elever. Du kommer att organisera fritidsverksamheten och leda dess systematiska kvalitetsarbete utifrån verksamheten och elevers behov. Du ingår i skolans ledningsteam bestående av dig och två rektorer. Du förväntas agera medledare i skolans övergripande systematiska kvalitetsarbete. Du ingår också i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänster ser vi att du har en pedagogisk grundutbildning samt har erfarenhet av både fritidshem och mångkulturell skola. Du har dessutom arbetat i roller där du processlett andra i skolutvecklingsfrågor. Du är en person som är van vid att använda digitala verktyg som ditt främsta arbetsverktyg. Det är ett extra plus om du har erfarenhet som biträdande rektor eller rektor. Det är också meriterande om du gått framtidens skolledare eller annan likvärdig ledarskapsutbildning alternativt rektorsutbildningen. Som person har du förmågan att ställa tydliga mål och förväntningar på din omgivning samt förmedla detta på ett empatifullt och ödmjukt sätt. Du leder genom att agera som ett föredöme och står upp för skolans värderingar och alla barns rätt till likvärdig utbildning. Du är analytisk och har förmågan att se samband, möjligheter där andra ser hinder samt kan använda resurser på ett effektivt sätt. Du är en av dem som står stadigt när det blåser och kan möta olika personer utifrån deras situation och där de är för stunden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker from januari
Publicerad
2021-11-10
Ansök senast
2021-11-29

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Bader Saadi
  Lärarnas Riksförbund
  E-post: Bader Saadi
 • Camilla Lithander
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 0766-965658

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00790 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!