Arbetsmarknadsutredare till enheten arbetsmarknadsstöd

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Till vår enhet Arbetsmarknadsstöd söker vi nu två arbetsmarknadsutredare. I rollen som arbetsmarknadsutredare arbetar du resultat- och lösningsinriktat med att stödja kommuninvånarna att nå egen försörjning. Du kartlägger personens resurser och förmågor, och tillsammans med personen gör du en planering mot arbete. Utifrån personens behov av arbetsmarknadsinsatser samarbetar du med personal från kommunens förvaltningar samt med Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet eller andra myndigheter och verksamheter, för att bygga på personens resurser och kompetens. Tillsammans med personen arbetar du med motiverande förändringsarbete, du följer upp och reviderar arbetsmarknadsplanens insatser utifrån personens utveckling. Du ansvarar för att säkerställa att syfte och målsättning för insatsen är förankrad både hos personen och samverkansparter. Du ansvarar för dokumentation kring personen samt rapporterar underlag för beslut om ekonomiskt bistånd till Försörjningsstöd.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning och det är önskvärt att du har kunskap om arbetsmarknadsfrågor, Socialtjänstlagen samt erfarenhet av samverkan med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt vården. Du är bra på att samverka och har lätt för att anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter mottagare så att förväntningarna blir tydliga för samtliga berörda parter. Du är strukturerad och kommunikativ och du har förmåga att skapa motivation, delaktighet och att stödja personer att driva sin egen arbetsmarknadsprocess framåt.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-05-13
Ansök senast
2022-05-27

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00189 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Urval samt intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.