Grundskollärare ma/no till Andersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Andersbergsskolan har 440 elever från förskoleklass till årskurs 5. Vi är Hallands mest internationella skola med barn från cirka 30 olika länder. Medarbetare med högt engagemang stimulerar eleverna att utvecklas och prova nya saker. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra lärmiljöer för att möta elevernas behov med fokus på ökad måluppfyllelse och trivsel. På Andersbergsskolan gör skolarbetet eleverna nyfikna så att de får lust att lära sig mer. Här upplever eleverna att de är med och påverkar på vilket sätt vi arbetar med olika skoluppgifter. Elever ska uppleva att de mår väl och att de får det stöd och de utmaningar de behöver för att utvecklas. Här får eleverna en bra start i livet. Vi vill i nästa steg använda dessa delar som resurser för att ytterligare stärka elevernas kunskapsutveckling. På Andersbergsskolan hjälps alla åt att ta ansvar för skolans undersökande undervisningskultur och alla elevers kunskapsutveckling. Tillsammans utbildar vi världsmedborgare. Bultar nu ditt hjärta lite extra? Då hoppas vi att du skickar in din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bygga framtiden? Brinner du för att skapa relationer och är nyfiken på hur det är att arbeta i en mångkulturell skola? Då har vi jobbet du söker! Andersbergsskolan söker en skicklig och engagerad MA/NO-lärare till åk 45 som brinner för sitt uppdrag och som vill arbeta i arbetslag där vi använder våra kompetenser och behörigheter på ett sätt som gör att elevernas lärande och måluppfyllelse står i centrum. Språk och kommunikation är centrala begrepp i all undervisning, eftersom många av våra elever är i behov av mycket stöd för sin språkutveckling. Som lärare på Andersbergsskolan är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Att arbeta på Andersbergsskolan ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Kvalifikationer

Grundskollärarexamen/legitimation med behörighet att undervisa i framförallt MA/NO i åk 4-5. Du är en tydlig ledare i klassrummet med struktur och goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du är flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-24
Ansök senast
2021-12-08

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00830 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!