Kommunikatör

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Är politik och samhällsnytta något som engagerar dig? Halmstads kommun söker nu en skarp och politiskt intresserad kommunikatör till en viktig roll nära våra kommunråd. I den här spännande två-delade tjänsten jobbar du med både interna och koncernövergripande frågor. Som opolitisk tjänsteperson ger du kommunikativt och administrativt stöd till Socialdemokraternas kommunråd. Den andra halvan av tjänsten är du kommunledningsförvaltningens interna kommunikatör. Vi ser att du har en akademisk utbildning inom kommunikation och/eller statsvetenskap och vana av att analysera, sammanfatta och förenkla komplex information. För att lyckas behöver du vara engagerad, bra på samarbete och samverkan och ha hög integritet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten är placerad i kommunledningsstaben och är ett vikariat/projektanställning till årsskiftet 2022 - 2023, med möjlighet till förlängning. Arbetsuppgifter: • Ansvarig för internkommunikationen på kommunledningsförvaltningen; - stöd och rådgivning till chefer och medarbetare - kommunikationsansvar i interna processer - innehållsproduktion samt publicering i olika kanaler • Rådgivare och stöd till kommunråden; - Svara på frågor från allmänheten som inkommer via många olika kanaler - Vara länken mellan tjänstepersonsorganisationen och kommunråden - Press- och mediehantering (pressinbjudan, pressmeddelande, underlag mm.) - Vid behov sammanställa och analysera information åt kommunråden - Stöd i arbetet med mål och budget - Administrativa uppgifter (mötesbokningar, anteckningar mm.)

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som kommunikatör ser vi att du har följande, Krav - Högskoleutbildning inom kommunikation, statsvetenskap eller det arbetsgivaren finner likvärdigt - God förmåga att skriva olika typer av texter - God förmåga att samarbeta - God kännedom om det kommunala uppdraget - God kännedom om det politiska systemet Meriterande: - Erfarenhet av kommunikation i en politiskt styrd organisation - Erfarenhet av att skriva pressmeddelande - Erfarenhet av kommunikationsverktyg så som Photoshop, InDesign och webbpublicering. Är du den vi söker? Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1/2 2022
Tidsbegränsad till
2022-12-30
Publicerad
2021-11-16
Ansök senast
2021-12-06

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2021/00518 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!