Grundskollärare till Frösakullsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Frösakullsskolan är en liten, familjär skola belägen nära hav och strand. Skolan rymmer för närvarande ca 130 elever som fördelas på åk F-4. Utevistelsen tillbringas på vår fantastiska skolgård och den används flitigt på olika sätt under skoldagarna av både fritidshem och skola. Förra året utvecklade vi vår rastverksamhet och eleverna älskar att ta ansvar för aktiviteterna, det arbetet är en viktig del av vårt lokala värdegrundsarbete. Skolan har goda studieresultat och arbetar mycket med trygghet och trivsel.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Frösakullsskolan. Vi hälsar dig välkommen som vill arbeta på en mindre skola där alla arbetar nära varandra. Vi lyfter, utmanar och stöttar varandra i pedagogiska diskussioner och har stort fokus på elevdelaktighet i det vardagliga arbetet. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet. Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt som genomsyrar ditt upplägg. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation och inflytande. Du har lätt att samarbeta i olika konstellationer och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. En av arbetsuppgifterna innebär dokumentation över kunskapsutveckling. Värdegrundsarbetet genomsyrar din dagliga undervisning. Vana vid arbete i digitala miljöer anpassade för elevernas ålder är ett plus.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk F-3.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 220107 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-10-24

Upplysningar

  • Christina Stenman, rektor
    Telefon: 0733-408502
  • Eva Fransson
    Telefon: 070-6567362

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00718 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!