Rektor till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Inom Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar vi mot en gemensam riktning utifrån målbilder: I Halmstads förskolor och skolor utbildar vi världsmedborgare. Vi lär tillsammans i meningsskapande sammanhang, i utmanande och utforskande miljöer. I Halmstads förskolor och skolor får alla barn och elever utmaningar och de stöd de behöver för att kunna utvecklas så långt som möjligt. I Halmstads förskolor och skolor har vi medvetna och skickliga pedagoger, lärare och skolledare. Furulundsskolan är en treparallellig f-9 skola med ca 730 elever belägen i de centrala delarna av Halmstad. På Furulundsskolan utvecklar vi tillsammans en tillgänglig och likvärdig lärmiljö för att höja måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vår verksamhet utgår ifrån vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. Vi har en flexibel organisation för att möte upp elevernas skilda behov och har ett stort elevhälsoteam som arbetar nära den pedagogiska personalen.

Arbetsuppgifter

Som rektor kommer du att ansvara för Furulundsskolans högstadium. Du kommer att ingå i skolans rektorsteam som består av tre rektorer för låg-, mellan- och högstadiet och en enhetschef. Rektorsteamet tar ett gemensamt ansvar för trygghet, studiero och måluppfyllelse i ett f-9 perspektiv. Du har elev- och personalansvar för Furulundsskolan åk 7-9 och ansvarar för att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar. Personalansvaret innefattar bland annat årliga medarbetar- och lönesamtal samt arbetsmiljöansvar på både individ- och verksamhetsnivå. Du har ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet där ni identifierar behov, vidtar åtgärder och följer upp. I det arbetet ingår det att tydliggöra förväntningar på dina medarbetare och engagera dem till att ständigt utveckla sin egen praktik och verksamheten. Du har som rektor en nyckelroll för att se till att varje elev ska kunna nå sin fulla potential och prestera resultat som ger många valmöjligheter för vidare studier. Som rektor samarbetar du med övriga skolledare inom Barn-och ungdomsförvaltningen och du får ett administrativt stöd genom våra avdelningar inom ekonomi, kvalitet, HR och planering samt forsknings- och utvecklingsavdelningen.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en pedagogisk grundutbildning och tidigare erfarenhet som lärare/pedagog i grundskolan. Det är meriterande om du har erfarenhet som rektor på högstadiet samt har slutfört det statliga rektorsprogrammet. Du är en god kommunikatör i svenska i både tal och skrift. Du är en person med förmågan att entusiasmera och inspirera samtidigt som du är tydlig i ditt pedagogiska ledarskap. Du är en prestigelös, lyhörd och tillitsfull ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare, är tydlig med vad du förväntar dig av dem och vad de kan förvänta sig av dig. Du har förmågan att agera professionellt och har lätt för att skilja på sak och person. Du en god organisatör, tydlig och inkluderande i ditt ledarskap och förankrar det du gör med stöd i styrdokument och aktuell forskning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. OBS: Slutintervjuer med arbetsgivare och fackligarepresentanter kommer ske 8/6 heldag, 9/6 förmiddag samt 14/6 heldag.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde höstterminen 2021, eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-23

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Camilla Lithander
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 0766-965658
 • Magnus Hygert
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-174 30 04
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00311 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!