Grundskollärare MA/NO åk 7-9 till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. På Furulundsskolan tar vi alla ett gemensamt ansvar för elevernas trygghet samt för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Vår verksamhet utgår ifrån vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. På Furulundsskolan utvecklar vi en tillgänglig lärmiljö tillsammans för att höja måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vi har en flexibel organisation för att möte upp elevernas skilda behov. Vi har ett stort elevhälsoteam bestående av tre rektorer, tre specialpedagoger, tre kuratorer, två skolsköterskor och en socialpedagog. Vi har även tillgång till central elevhälsa med psykolog och skolläkare. Den dagliga samverkan sker stadievis där den stora elevhälsan är uppdelad i tre mindre team. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen för att i samverkan med personalen utveckla en tillgänglig lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Undervisande lärare i matematik och NO-ämnen, åk 7-9. I uppdraget ingår även mentorskap för en klass på högstadiet. Har du bredare behörighet kan undervisning bli aktuellt även i andra ämnen. Som lärare på Furulundsskolan är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet i matematik och NO-ämnen i årskurs 7-9. Ytterligare ämnesbehörighet är meriterande. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Vi fäster stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och din personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse dock senast januari 2022.
Publicerad
2021-08-26
Ansök senast
2021-09-19

Upplysningar

 • Christina Tegsved
  Rektor
  Telefon: 0720-83 28 97
 • Kristina Johnsson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 0706-524911
  E-post: Kristina Johnsson
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  Telefon: 0721-45 56 23
  E-post: Susanne Jovliden

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00599 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!