Enhetschef Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Furulundsskolan är en F-9 skola med ca 700 elever inklusive 4 fritidshem. På Furulundsskolan tar undervisningen sin utgångspunkt i elevernas nyfikenhet, erfarenhet och behov/förutsättningar. Vi har ett formativt och språkutvecklande arbetssätt i all undervisning där IKT är ett viktigt verktyg. Vi har kooperativ lärande som förhållningsätt på F-3. Undervisande lärare i respektive årskurs bildar ett team med syfte att samplanera, sambedöma och utveckla vår undervisning tillsammans. Vi arbetar tätt tillsammans med våra fritidshem och vi sätter alltid eleven i centrum. Vi utgår ifrån våra identifierade utvecklingsbehov i ett kollegialt lärande där vi ständigt arbetar med att utveckla vår undervisning. Våra ledord är att vi gör varandra bra, vi sätter eleven i centrum och tillsammans utvecklar vi vår undervisning.

Arbetsuppgifter

Är du en driven utvecklingsledare som är lösningsinriktad. Vi söker en pedagogisk ledare som alltid har för ögonen att arbeta med delaktighet och har ett tillsammanstänk. I uppdraget som enhetschef kommer du vara ansvarig för Furulundsskolans fritidshemsverksamhet. Tillsammans med ansvarig rektor innebär det att du leder den pedagogiska utvecklingen såväl som arbetsorganisationen. Tjänsten är underställd rektor F-3. Förutom ditt samarbete med rektor och dina medarbetare samverkan du även vid behov med övriga rektorer vid Furulundsskolan. Uppdraget innebär direkt personalansvar för fritidshemmets medarbetare med bland annat årliga medarbetar- och lönesamtal samt arbetsmiljöansvar på både individ- och verksamhetsnivå. I uppdraget som enhetschef ansvarar du för delar av det systematiska kvalitetsarbetet mot fritids och tillsammans med kollegor och personal arbetar du med analys av resultaten, identifierar behov, vidtar åtgärder som möter behoven samt uppföljning och utvärdering. Ledningsorganisationen på Furulundsskolan består av 3 Rektorer för låg-, mellan- och högstadiet.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. För att lyckas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet som grundskollärare mot fritids eller skola, specialpedagog eller speciallärare. Det är meriterande om du har erfarenhet som rektor i grundskolan samt har slutfört det statliga rektorsprogrammet alternativt gått en förberedande rektorsutbildning. Du är en god kommunikatör i svenska i både tal och skrift. Du är en person med förmågan att entusiasmera och inspirera dina medarbetare samtidigt som du är tydlig i ditt pedagogiska ledarskap och kan förmedla den visionen på ett begripligt sätt. Du är en prestigelös relationsskapare som är lyhörd inför andras behov och kan stödja dem utifrån deras förutsättningar. Vidare är du en analytisk person som kan skapa fungerande lösningar till många olika typer av problem. Du har förmågan att anpassa dig och vår verksamhet till förändrade förutsättningar och ser möjligheter där andra ser hinder. Du är en person som kan hantera pressade situationer, svåra samtal samt kan skilja på sak och person. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Intervjuer: Intervjuer kommer att genomföras den 11-12 maj förmiddagar.
Publicerad
2021-04-15
Ansök senast
2021-05-05

Upplysningar

 • Camilla Lithander
  Rektor
  Telefon: 076-696 56 58
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 035-13 70 00

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00253 Ansök

Övrig information

Ett arbete pågår inom förvaltningen med att implementera rollen biträdande rektor. Intentionen är att denna enhetschefstjänst övergår till rollen som biträdande rektor när detta arbete är genomfört.