Grundskollärare till Fyllingeskolan 4-6 sund/flex

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Fyllingeskolan är en F-9-skola med ca 520 elever, belägen i de södra delarna av Halmstad. Undervisning och organisation är flexibel för att möta alla elevers olika behov. Undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas nyfikenhet, erfarenhet, förutsättningar och livsvärld. Trivsamma och genomtänkta lärmiljöer, organisation och scheman ska hjälpa oss att nå våra mål. På Fyllingeskolan tar alla ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Detta innebär att vi samverkar och utnyttjar varandras kompetenser på ett optimalt sätt. Vill du bli en del av en arbetsplats där personalen ger uttryck för hög trivsel och delaktighet så är Fyllingeskolan platsen för dig.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till mellanstadiets Flex/sund-grupp på Fyllingeskolan. Som ansvarig lärare för de elever som ges särskilt stöd i denna undervisningsgrupp blir du en nyckelspelare i arbetet med att undanröja hinder för att möjliggöra samverkan med hemklasserna. Detta arbete sker i nära samarbete med specialpedagog, elevhälsa och mentorer för de olika klasserna på mellanstadiet. Grundbemanning i gruppen består av dig som söker denna tjänst och en resurspedagog. Utöver er så undervisar vissa ämneslärare, samt praktiskt estetiska lärare i gruppen. Ett lågaffektivt bemötande och kunskaper om NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) är en tillgång i detta uppdrag. Ett intresse för att bygga struktur kring elevernas hela skoldag, vilket innebär att organisera även för den fria tiden mellan lektionerna är också ett plus. Alla lärare som arbetar på mellanstadiet håller just nu på att fördjupa sina kunskaper kring differentierad undervisning i syfte om att bredda basen och kollegialt planera för en undervisning som möter olika elevers behov. Detta utvecklingsarbete tänker vi ska möjliggöra samverkan mellan hemklasser och Flex/sund i ännu högre omfattning framåt. Du som söker denna tjänst blir en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever. Vi ser fram emot att ta emot en lärarkollega som har inställningen att TILLSAMMANS gör skillnad och som är flexibel och lösningsfokuserad. Känner du igen dig i beskrivningen ovan så ber vi dig söka denna utvecklande tjänst.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i flera ämnen.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde januari 2022 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-10-11
Ansök senast
2021-10-28

Upplysningar

  • Helén Smith, Rektor
    Telefon: 070 557 96 30
  • Lisa Bohletgäck, LR
    Telefon: 0766-961137

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00716 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!