Socialpedagog till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Kattegattgymnasiet är kommunens största gymnasieskola där vi för nuvarande utbildar ca 1 400 elever på våra 8 nationella program (Bygg- Fordon- Industri- El och energi- VVS och fastighet-, Naturvetenskap-, Ekonomi- samt Teknikprogrammet) och på Introduktionsprogram.

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam där du arbetar främjande, förbyggande och åtgärdande kring trygghet, gemenskapande och utveckling. Du kommer tillsammans med andra professioner och lärare att arbeta med eleverna utifrån ett helhetsperspektiv. Som socialpedagog arbetar du utifrån skolans värdegrund och stöttar ungdomar i deras utveckling till vuxna individer. Vidare kan du vara en länk mellan ungdomarna, skolan, hemmet och eventuella andra aktörer. Du kommer tillsammans med lärare och andra från elevhälsoteamet bidra till att våra elever får ännu bättre förutsättningar att lyckas i sina studier. Du blir en kugge i vårt gemensamma arbete i att utveckla unga människor till ansvarstagande och socialt kompetenta samhällsmedborgare. Arbetet innebär bl.a. stödinsatser på individ och gruppnivå utifrån överenskommelse med elevhälsoteam och arbetslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socialpedagogexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Meriterande är kunskaper i språk förutom engelska och svenska. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och vana att ta och ha samtal som kan vara utmanande. Vi vill att du har en hög social kompetens och fingertoppskänsla när det gäller. Du är flexibel och kan agera självständigt inom givna ramar, samtidigt som du har ett nära kollegialt samarbete. Du har en god självbild och ett prestigelöst förhållningsätt. Det underlättar om du har humor och sprider positiv energi! Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommunens gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-11-19
Ansök senast
2021-12-03

Upplysningar

 • Per-Henrik Beischer
  Rektor
  Telefon: 076-695 56 20
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00364 Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!