Förskollärare till Västanvindens förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Om Västanvindens förskola Västanvindens förskola består av två avdelningar, Månen och Solen. På Månen har de äldre barnen sin hemvist och på Solen har de yngre barnen sin hemvist. Vi arbetar gemensamt mellan avdelningarna under hela dagen och barnen möter varandra i olika gruppkonstellationer och åldrar. Vi vill stärka Vi-känslan i hela huset genom att även mötas i olika gruppkonstellationer ute tillsammans med Guldfiskens allergiförskola. Lustfyllt lärande I vårt arbete med barnen vill vi väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Vi värdesätter en utmanande, tillåtande miljö, där lärandet sker genom glädje och delaktighet. Lärandet sker under hela dagen där leken har stor betydelse. För oss är det viktigt att barnen i samspel med andra utvecklas till hänsynsfulla individer. Vi ser våra olikheter som en tillgång för varandra. Lärmiljöerna Vi ser våra lärmiljöer både inne och ute som viktiga för barnens utveckling och lärande. Lärmiljöerna är viktiga i vår verksamhet och är föränderliga och under ständig utveckling. Vi tar tillvara på barnens intressen och det de uttrycker och förändrar miljöerna efterhand. Vi har en stor härlig lärmiljö ute och har också nära till både skog, strand, bibliotek och lekplatser, vilket vi ser som en tillgång. Vi ser även de digitala verktyg som naturliga att använda i verksamheten tillsammans med barnen. Övningsförskola Västanvindens förskola har blivit utvald till övningsförskola, vilket innebär att vi kontinuerligt tar emot förskollärarstudenter från högskolan i Halmstad. Vi vill på detta sätt bygga broar mellan utbildning och pågående verksamhet. Övrigt Maten som serveras på Västanvindens förskola tillagas av vår egen kock. Förskolan har även anställt planeringsavlösare för att all personal ska kunna planera tillsammans varannan vecka och en specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Västanvindens förskola som tillhör Nissans verksamhetsområde och ingår i Skolområde B. Till förskolan söker vi dig, förskollärare som tillsammans med övriga i arbetslaget arbetar för alla barns utveckling och lärande utifrån förskolans uppdrag i våra styrdokument. Du är engagerad, samarbetsvillig, kreativ, lösningsfokuserad och bidrar till att verksamheten kännetecknas av ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Vi söker dig som har en förmåga att se barns möjligheter och har en drivkraft att utveckla verksamheten på förskolan utifrån varje barn förutsättningar kopplat till läroplanens mål. Du har en stark vilja att samarbeta såväl med kollegor i arbetslaget som med övriga pedagoger på förskolan och ser möjligheter i mångfald och variation. Du är flexibel, serviceinriktad och pålitlig och har ett gott bemötande mot alla på förskolan.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2022-01-15
Publicerad
2021-10-14
Ansök senast
2021-10-31

Upplysningar

  • Annette Altemyr, rektor
    Telefon: 070-530 31 75
  • Ann-Sofie Löv, Kommunal
    Telefon: 070-876 79 92
  • Susanne Elveroth-Aronsson, Lärarförbundet
    Telefon: 070-8824786

Ansökan

Referensnummer
C65361 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!