Elevassistent till Frösakullsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Frösakullsskolan är belägen nära naturen en bit utanför Halmstad, men nås lätt med såväl cykel, bil och buss. Verksamheten rymmer ca 130 elever i åk F-4. Fritidshemmet håller till i samma lokaler som skolan och har ca 100 elever inskrivna. Vår fantastiska skolgård inbjuder till många sorters lek och i Lekboden tar eleverna själva ansvar för utlåning av material. På skolan finns även slöjdsalar som bjuder in till skapande verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent till Frösakullsskolan. Som elevassistent arbetar du under skoltid som stöd i klass och under eftermiddagarna på fritidshemmet. Det kan exempelvis handla om att stödja i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med elevassistentutbildning eller med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn som elevassistent eller liknande och vana vid att stödja elever på individ-/gruppnivå. På fritidshemmet behövs stor initiativförmåga och kreativt tänk, då all personal i verksamheten planerar och genomför olika aktiviteter med koppling till styrdokument.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 220808. Vikariat läsår 22/23
Tidsbegränsad till
2023-06-09
Publicerad
2022-05-09
Ansök senast
2022-05-22

Upplysningar

  • Christina Stenman
    Rektor
    Telefon: 0733-408502
  • Kommunals växel
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00464 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!