HR-administratör till barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vi söker en HR-administratör till barn- och ungdomsförvaltningens HR-avdelning. Vi är en av Halmstads kommuns största HR-avdelningar med fem HR-administratörer, fem HR-utvecklare, en HR-strateg och en bemanningsenhet som består av sju medarbetare.

Arbetsuppgifter

Brinner du för HR-administration, har ett bra öga för statistik och trivs med att arbeta i team? Då kan du vara vår nya HR-administratör! Som HR-administratör har du en koordinerande funktion mellan kommunens centrala löneenhet HR-service och förvaltningens chefer. Du kommer stödja förvaltningens chefer med det administrativa HR-arbetet främst riktat mot grundskolans verksamheter. Du granskar, sammanställer och bearbetar underlag och ger råd och stöd i HR-administrativa frågor med vårt kollektivavtal som grund. Exempel på arbetsuppgifter är upprättande av anställningsavtal, LAS-hantering, framtagande av personalstatistik, hantering av personalakter, beräkning av anställningstid och underlag till SCB. Du kommer även hantera administration kopplad till statliga satsningar samt rekvirering till Arbetsförmedlingen, Skolverket och Försäkringskassan. Du är ett stöd till HR-utvecklare vid personalplanering och till controllers och rektorer vid prognos- och budgetarbete. Som HR-administratör kommer du även ha möjlighet att delta i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt inom såväl barn- och ungdomsförvaltningen som tillsammans med andra förvaltningar i Halmstads kommun. Hos oss kommer du att arbeta i ett team med HR-administratörskollegor och mot ett eget skolområde tillsammans med en HR-utvecklare. Vill du vara en del av vårt team? Intervjuer planeras till den 22/6 och 23/6.

Kvalifikationer

Krav: Högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är en skicklig och noggrann administratör som gärna har erfarenhet av att arbeta med statistik och uppföljning. Goda kunskaper i Excel är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta i personalsystem, gärna Heroma. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och förstår betydelsen av gott bemötande och hög servicenivå. Du har förmågan att arbeta självständigt och kan prioritera i perioder med hög arbetsbelastning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-06-08
Ansök senast
2021-06-21

Upplysningar

 • Alexandra Almén, Avdelningschef HR
  Telefon: 0703-00 24 44
 • Angelica Haraldsson, HR-administratör
  Telefon: 076-698 55 70
 • Victoria Linares, HR-administratör
  Telefon: 076-698 55 28
 • Åsa Malmberg
  Vision
  E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00433 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!