Resurspedagog till Östergårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Östergårdsskolan är en grund- och särskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 500 elever varav 30 elever på särskolan. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är stolta över att ha kommit långt i detta arbete och söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till särskild undervisningsgrupp på Östergårdsskolan. Vi söker dig som är skicklig på att tillsammans med övrig personal planera, anpassa och utvärdera undervisningen efter gruppen och den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilt stöd. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta i team och följa de överenskommelser som görs både för grupp och enskild elev. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta i team i syfte att gynna elevernas kunskapsinhämtning både ur det pedagogiska och sociala perspektivet. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper. Arbetsuppgifterna kommer att variera och bland annat innefatta att vara resurs i grupp, hålla i egen undervisning eller stötta enskild elev. Det ingår också i tjänsten att vara mentor för elever.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt erfarenhet av undervisning och stöttning av elever i skolan. Du har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-06-01
Ansök senast
2021-06-18

Upplysningar

  • Biljana Mackic rektor
    Telefon: 0729-63 91 09
  • Magnus Hygert Lärarnas Riksförbund
    Telefon: 072-1743004
  • Helen Nilsson, Lärarförbundet
    Telefon: 0720-833353

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00411 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!