Grundskollärare i hem- och konsumentkunskap till Östergårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Östergårdsskolan är en grundskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 500 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Östergårdsskolan kommer de närmsta åren påbörja arbetet med att bygga en ny skola med plats för 900 elever. Vi är stolta över det arbete som görs samtidigt som vi fortsättningsvis försöker utveckla oss varje dag. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår skola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig hem- och konsumentskapslärare till Östergårdsskolan på 50%. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Det är viktigt att du anpassar din undervisning och jobbar på ett språkutvecklande sätt. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I uppdraget kan även mentorsuppdrag ingå för klasser. I tjänsten ingår att beställa och ta emot livsmedel som ska användas i undervisningen. Har du bredare behörighet kan det bli aktuellt med undervisning i andra ämnen samt utökning av tjänstgöringsgrad.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundskolan årskurs 6-9 i hem- och konsumentkunskap. Behörighet i fler ämnen är meriterande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti 2022. Sysselsättningsgrad 50 - 100 % beroende på din behörighet och vårt behov.
Publicerad
2022-05-04
Ansök senast
2022-05-20

Upplysningar

 • Monika Karlsson
  Rektor
  Telefon: 0735-99 72 79
 • Biljana Mackic
  Rektor
  Telefon: 0729-63 91 09
 • Simon Brekell
  Rektor
  Telefon: 073- 303 85 44
 • Chatarina Mardell
  Rektor
  Telefon: 072- 386 95 10
 • Magnus Hygert
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-174 30 04
 • Helen Nilsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0720-833353

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00446 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!