Enhetschef till boende och korttid

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Avdelningen för boende och korttid arbetar med bostad med särskild service för personer med funktionsnedsättning, avlastning för anhöriga och miljöombyte för brukare i form av korttidsvistelse. Inom avdelningen finns också korttidstillsyn för skolungdom. På avdelningen för boende och korttid är vi stolta över vår brukarnöjdhet samt trivsel hos medarbetarna och söker nu dig som vill tillföra än mer till våra fina resultat.

Arbetsuppgifter

Är du en erfaren, trygg och tydlig ledare med ett starkt intresse för LSS och specifikt autismområdet? Här erbjuds du att lägga allt ditt fokus på en gruppbostad och bidra till att skapa en lugn och meningsfull vardag för våra boende. Välkommen med din ansökan! Som vår nya enhetschef kommer du att inledningsvis att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för en gruppbostad som har fem boende och cirka 15 medarbetare inom ramen för insatsen bostad med särskild service enligt LSS. Här ges du möjligheten att lägga allt ditt fokus på en verksamhet. Du kommer att ansvara för att verkställa avdelningens övergripande strategiska mål samt följa upp resultatet inom ditt verksamhetsområde. Tillsammans med avdelningschefen och övriga chefskollegor driver du utvecklingen av arbetet inom avdelningen. Detta gör du bland annat genom att delta i olika utvecklingsprojekt för avdelningen. Du ska också implementera arbetet med heltid som norm i din verksamhet under 2022. I tjänsten ingår chefsberedskap två gånger om året. Längre fram kan det bli aktuellt med ett utökat chefsområde.

Kvalifikationer

Vi ser det som avgörande att du har erfarenhet av ledande befattning för bostad med särskild service inom autismområdet. Du ska ha en flerårig chefserfarenhet innehållande budget och personalansvar. Du har också en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är ett plus om du har utbildning och erfarenhet inom IBIC samt har gått utvecklande ledarskap eller annan ledarskapsutbildning. Du får också gärna ha en fördjupad utbildning inom autism kopplat till utmanande beteende. Vi ser att du är en självgående, trygg och initiativtagande ledare med förmågan att få medarbetare att arbeta i samma riktning. Du är tydlig med vad som förväntas och är lojal mot fattade beslut. Du är också en prestigelös och empatisk person som har förmågan att sprida lugn och tillit i den verksamhet du leder. Du är lyhörd och stödjande. Vidare ser du möjligheter där andra ser hinder och kan behålla lugnet även i pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-27
Ansök senast
2021-10-17

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Ronny Remse
  Kommunal
  Telefon: 035-138070
 • Nathalie Upphoff, Vision
  Telefon: 035- 13 86 17
 • Magnus Winberg, Ledarnas

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00207 Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.