Modersmålslärare i persiska och dari

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kärnhuset är ett resurscentrum som består av tre enheter; lärande, barn- och elevhälsa samt modersmål, flerspråkighet och migration. Olika professioner arbetar med att ge stöd och service till förskola och skola. På olika sätt ges kompetensförstärkning, bland annat genom konsultation, handledning, utredning, träning, undervisning och fortbildning.

Arbetsuppgifter

Modersmålsundervisning i persiska och dari i grundskola och gymnasieskola. Studiehandledning på persiska och dari i grundskola och gymnasieskola.

Kvalifikationer

Behörighet som lärare i persiska och dari eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Har kännedom om Skolverkets kartläggningsmaterial för nyanlända elever. Goda kunskaper i modersmålen persiska och dari samt i svenska. Körkort och tillgång till bil samt god datavana. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning.
Publicerad
2021-06-01
Ansök senast
2021-06-18

Upplysningar

  • Christer Jönsson Essunger, enhetschef modersmål och migration
    Telefon: 070-189 12 12
  • Anki Fredriksson, bitr enhetschef modersmål och migration
    Telefon: 073-041 44 58
  • Huseyin Karagöz, Lärarförbundet
    Telefon: 0737-285121

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00410 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!