Systemspecialist

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang. HR Service är en viktig enhet i kommunen. Det är vi som ser till att kommunkoncernens medarbetare får rätt lön i rätt tid. Halmstads kommun arbetar med att effektivisera, utveckla och modernisera arbetet med HR-frågor. Förändringsarbetet innebär utvecklingsarbete med digitalisering och självservice som målsättning - ett arbete som är påbörjat men ännu inte färdigställt. HR Service har också ansvar för projektledning, utbildning och support vid införandet av ny systemfunktionalitet i kommunen, och systemportföljen består i nuläget av HR systemet Heroma, rekryteringssystemet Visma Recruit och incidentrapporteringssystemet KIA. HR Service levererar HR-tjänster av administrativ karaktär till kommunens förvaltningar och bolag. Vi arbetar med ett fokus på lön/förmåner, pensioner och försäkringar och tillhandahåller systemförvaltning, utbildning och support i HR systemet Heroma.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med att effektivisera, utveckla och modernisera arbetet med HR-frågor? Vill du arbeta med att säkerställa att avtal efterlevs i våra HR-system? Välkommen med din ansökan till HR-service och gruppen System. Som systemspecialist hos oss kan du arbeta och bo var som helst och du arbetar i huvudsak med systemet Heroma. Dina huvudområden kommer att bestå av uppsättningar i systemet i förhållande till lön och avtal. Du är med och påverkar den utveckling som sker inom dessa områden. I rollen ingår det även att du arbetar med avtalsförändringar som i sin tur påverkar uppsättningar av lönearter, regelverk och processer. Du arbetar tillsammans med övriga medarbetare inom gruppen System, men har egna ansvarsområden och kan arbeta självständigt när det behövs. Systemet Heroma driftas hos vår leverantör och du kommer ha tät kontakt med dem både gällande utveckling, support och förändringsönskemål. Vidare arbetar du tätt tillsammans med de övriga grupperna inom HR Service; Lön samt Pension och utbildning, och håller interna utbildningar i systemet vid behov. Du är också med och producerar manualer, och håller möten med medarbetare och chefer i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning förslagsvis inom IT/Arbetsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med lön och systemförvaltning, helst från offentlig verksamhet. För att lyckas i rollen krävs mångårig erfarenhet av systemförvaltningsarbete i Heroma. Som systemspecialist är du noggrann, har en god analytisk förmåga i kombination med verksamhetsförståelse och en uttalad vilja att arbeta i team. Du har en god förmåga att strukturera ditt arbete och tycker det är viktigt att ha du har en tydlig kommunikation. Arbetet ställer höga krav på social kompetens och pedagogisk förmåga samt att du innehar en stark ansvarskänsla samt viljan att söka nya lösningar som bidrar till verksamhetens utveckling. Du har en god känsla för service och bemötande där ett konsultativt förhållningssätt utifrån kundens fokus är en självklarhet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2021-12-17
Ansök senast
2022-01-16

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C71094 - 2021 Ansök

Övrig information

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Arbetsorten för den här tjänsten är ospecificerad, du kan arbeta och bo var som helst. Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.