Elevassistenter till Slottsjordsskolan grundsärskola årskurs 4-9, visstid

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en grund- och särskola. Grundskolan har undervisning i åk 1-3 medan grundsärskolan omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter. På Slottsjords grundsärskola arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är en skola som växer konstant och som lägger mycket tid på att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Utveckling av såväl verksamhet som oss själva är av stor vikt. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker elevassistenter till grundsärskolan årskurs 4-9. Som elevassistent på särskolan arbetar du i skolan och hjälper elev/elever som behöver stöd i skola och på fritids. Du ger stöd och stimulans utifrån eleven/elevernas specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Det kan till exempel handla om att stödja i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Vi rekryterar till tre olika visstidsanställningar med olika varaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Meriterande är om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i skola eller särskolan. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast med eventuell möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsad till
2022-06-15
Publicerad
2021-11-22
Ansök senast
2021-11-29

Upplysningar

  • Bodil Wichtel
    Rektor
    Telefon: 0709- 13 64 63
  • Kommunal
    Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00828 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!