Förskollärare till Norra Utmarkens förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Är du redo för nästa spännande utmaning? Vill du vara med i den fortsatta uppbyggnaden av förskoleverksamheten på Norra utmarken förskola? Förskolan är belägen i paviljonger och består av åtta avdelningar, varav sex avdelningar är i gång. Nu är vi på väg att öppna upp fler avdelningar och söker därför efter förskollärare. Vi söker dig/er med engagemang för barnens utveckling och drivkraft att forma och utveckla en nystartad förskoleverksamhet. Utemiljön är inspirerad av Sveriges landskap, där fjäll, äng och bondgård utgör en del av lärmiljön. På gångavstånd har vi närhet till vackra grönområden. Förskolan har ett tillagningskök med en kock som gör sitt yttersta för att maten ska smaka, se god ut och vara upplagd på ett trevligt sätt. På Norra utmarkens förskola lägger vi stor vikt vid bemötande gentemot alla som kliver in genom förskolans dörr. Förskolan arbetar med värdeorden: multimodal lärglädje, harmoni, nyfikenhet och omtanke. Inom Kärlekens verksamhetsområde är arbetet riktat mot hållbar utveckling med fokus på tillgängliga lärmiljöer. Vill du vara med på vår resa att skapa bra förutsättningar för barnen i vår verksamhet? Välkommen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på förskolan förväntas du ansvara för den pedagogiska verksamheten, planering, genomförande och utvärdering. Du kommer arbeta över avdelningarna för att ge barnen bästa möjliga förutsättningar för utbildning och undervisning. I arbetet ingår att: - Ansvara för undervisningen på förskolan kopplat till gällande styrdokument - Ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet på förskolan - Du kommer att anställas på förskolan och förväntas arbeta där du bäst behövs för verksamheten - Du kommer att arbeta med ett gemensamt tema/projekt på förskolan - Du kommer att planera över avdelningarna Hos oss har du möjlighet att växa och utvecklas, ingå i sammanhang bestående av olika nätverk. Intresse av att utbilda framtida kollegor ser vi som positivt.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare/förskollärarexamen. Utbildad VFU-handledare eller villig att utbilda sig till handledare och ta emot studenter från Högskolor och Universitet Ett lösningsinriktat arbetssätt, flexibilitet, ansvarstagande och mod ser vi gärna hos dig som sökande. Du tycker om att prata pedagogik och ingå i sammanhang där kollegialt lärande pågår. Det förväntas: - Att du har en vilja att gå i dialog kring bl a dokumentation, lärmiljö - Att du har en vilja att ingå i nätverk med pedagoger på såväl den egna förskolan som på de förskolor som ingår i verksamhetsområdet - Att du som pedagog vill förkovra dig genom att bl a läsa litteratur - Att du har en vilja att förändra och tänka nytt, pröva och ompröva.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-10-13
Ansök senast
2021-10-26

Upplysningar

  • Zorana Sekulic
    Rektor
  • Teresa Simonsson, Lärarförbundet

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00725 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!