Lärare fritidshem till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 490 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. I verksamhetsområdet finns även två F-3 skola som vi har ett nära samarbete med för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola. Vi söker en lärare till Kärlekens skola och fritidshem.

Arbetsuppgifter

Som lärare med inriktning fritidshem kommer du, tillsammans med våra andra pedagoger på fritids, att ansvara för fritidshemsverksamhetens planering, genomförande, utvärdering och utveckling. Du kommer att ingå i ett team där ni tar ett gemensamt ansvar för elevernas tid utanför lektionstid, såväl inne som ute och i spannet från åk 4 till åk 9. Rasterna innebär varierande arbetsuppgifter som vi tror startar i att bygga relationer med eleverna och som sedan utvecklas till trygghet & trivsel, rörelse & rekreation samt hjälp till elever att hitta sin funktion i ett socialt sammanhang. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan, i en prestigelös anda. Kollegiet erbjuds också stöttning i form av specialpedagog, speciallärare, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med inriktning fritidshem eller möjligen annan enligt arbetsgivaren lämplig högskoleutbildning som kan komplettera den befintliga kompetensen på vårt fritidshem såsom tex specialpedagog. Du är en trygg och stabil person som tycker om att skapa relationer med såväl elever och föräldrar som annan personal på vår skola. Stor vikt läggs vid dina tidigare erfarenheter och din personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-11
Ansök senast
2022-05-25

Upplysningar

  • Susanne Niit Ekstrand
    Rektor
    Telefon: 072-1718837
  • Andreas Forsberg
    Lärarförbundet
    Telefon: 070-526 26 58

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00483 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!