Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Vuxenavdelningen ansvarar för myndighetsutövning och verkställighet gentemot två huvudsakliga målgrupper: 1. personer med beroendeproblematik, inklusive spel om pengar och, 2 personer med psykisk funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Är du nyfiken på ett omväxlande och lärorikt arbete? Vuxenenheten vänder sig till personer som har ett beroende eller psykiska funktionsnedsättningar. En målgrupp som ökat på senare tid är personer med psykiska funktionsnedsättningar. Vuxenenhetens ena grupp arbetar med att ta emot ansökningar/anmälningar, utreda behov samt följa upp insatser avseende personer med neuropsykiatriska och andra psykiska funktionsnedsättningar och det är till denna grupp vi nu söker en medarbetare. Vi använder oss av IBIC som är en modell och ett arbetssätt som innebär att vi sätter individens behov i centrum. Socialsekreterarna på enheten arbetar utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshinder (LSS) och Lagen om vård för missbrukare i vissa fall (LVM). I arbetet träffar du individer i olika situationer och med olika behov. Det är därför viktigt att du har en hög grad av flexibilitet, är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta med andra. Vi tänker oss att du gillar att arbeta självständigt, är bra på handläggning och dokumentation samt har god förståelse för myndighetsutövning. På vår förvaltning tillämpar vi flextid och du har också möjlighet att ansöka om semesterväxling. Vi har aktiva hälsoinspiratörer som erbjuder att antal olika aktiviteter med fokus på hälsa och friskvård.

Kvalifikationer

Främst socionomutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Den person vi söker ska ha erfarenhet av arbete med målgruppen, är trygg med att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta i grupp och med andra personer i klientens nätverk. Erfarenhet av handläggning och dokumentation samt körkort är krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast. Enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till
2021-12-31
Publicerad
2021-05-28
Ansök senast
2021-06-13

Upplysningar

 • Elin Larsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 72 08
 • Anton Karlsson
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-13 70 00
  E-post: Anton Karlsson
 • Klara Rydhög
  Vision

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00151 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.