Skolbibliotekarie till Vallås- och Snöstorpsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Snöstorpsskolan är en F-5 skola med cirka 380 eleveroch fyra olika fritidshem.Skolans upptagningsområde ligger i de östra delarna av Halmstad. Bebyggelsen består av övervägande fristående enfamiljshus samt mindre hyresfastigheter. Skolan har nära till naturen. Som skolbibliotekarie på Snöstorpsskolan har du ett nära samarbete med lärarna för att tillsammans planera besök och verksamheten i biblioteket. Varje klass besöker biblioteket för boklån och boksamtal, men du som bibliotekarie har frihet att utarbeta en struktur för att främja läslust hos eleverna. Vallåsskolan är en stolt mångkulturell skola med cirka 710 elever i F-9-spannet. Arbetsplatsen kännetecknas av ett positivt utvecklingsklimat där samverkan är en av våra styrkor för att skapa ett lustfyllt lärande och en trygg miljö för alla våra elever. Alla personalkategorier förväntas verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans. Här får du som anställd stor frihet att, tillsammans med sitt arbetslag, utforma arbetssätten utifrån just era förutsättningar och här ges utrymme för medledarskap och möjlighet att tänka utanför boxen.

Arbetsuppgifter

Tillsammans söker vi en skolbibliotekarie som med engagemang och glädje vill vara en del av att driva de olika skolornas verksamhet framåt. Som skolbibliotekarie är du en viktig kugge i arbetet med att öka elevernas måluppfyllelse. Du kommer i samarbete med lärare och övriga pedagoger att utveckla elevernas läslust, fantasi, läs- och skrivförmåga. Du har ett tydligt elevfokus värdesätter ett bra bemötande och goda relationer. I uppdraget ingår också att utveckla elevers förmåga att söka och värdera information. Du kommer att arbeta med källkritik samt hur eleverna ska hantera internet och sociala medier. Du är en förebild och är drivande i skolornas digitaliseringsprocess och ett stöd till lärarna och eleverna i digitala verktyg. Du kommer att ingå i nätverket för skolbibliotekarierna i Halmstad kommun. Som skolbibliotekarie jobbar du på både Vallåsskolan (60%) och Snöstorpsskolan (40%). Du möter elever från förskoleklass upp till årskurs nio och du samarbetar med skolornas engagerade pedagoger för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande. På Snöstorpsskolan finns ett skolbibliotek och på Vallåsskolan samarbetar vi med folkbiblioteket som ligger i samma byggnad som skolan. Tjänsten är på heltid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som skolbibliotekarie och några års erfarenhet av att arbeta i skolbibliotek. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar från olika kulturer och språkgrupper. Du är intresserad av de möjligheter som digitala verktyg erbjuder gällande främjande av läslust samt läs- och skrivutveckling. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp din verksamhet. Som person vill vi att du har lätt för att skapa kontakter och du samarbetar naturligt. Du är en god ledare och arbetar bra tillsammans med andra människor och har en god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2021-08-09 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-04-29
Ansök senast
2021-05-16

Upplysningar

  • Freddy Pettersson
    Rektor
  • Ida Ottosson
    Rektor
    Telefon: 072 976 12 21

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00297 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!