Specialpedagog till Brunnsåkersskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Brunnsåkerskolan är en 4-9 skola med ca 600 elever inklusive fritidshem. Undervisande lärare i respektive årskurs bildar ett arbetslag i huvudsyfte att gynna elevernas lärande och sociala utveckling. På Brunnsåkerskolan tar undervisningen sin utgångspunkt i elevernas nyfikenhet, erfarenhet och förutsättningar. Vi har ett formativt och språkutvecklande arbetssätt i all undervisning där IKT är ett viktigt verktyg. Vill du vara med oss och skapa goda förutsättningar för elevers fortsatta lärande? Då är tjänsten hos oss på Brunnsåkersskolan något för dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad specialpedagog till Brunnsåkersskolan. Som specialpedagog har du en viktig roll i vårt arbete i att utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Det specialpedagogiska uppdraget handlar, på Brunnsåkersskolan, om att tillsammans med arbetslagens pedagoger, arbeta målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument. Det specialpedagogiska stödet kan framför allt ges genom att kartlägga elevens hela lärandesituation samt att föreslå åtgärder som gynnar elevens utveckling och lärande. Detta sker i huvudsak genom handledning till lärare och arbetslag. Handledningen innebär att stödja arbetslag och enskilda pedagoger vid kartläggning kring elever i behov av särskilt stöd på organisation, grupp och individnivå för att hitta bästa lämpliga anpassningar för den enskilda eleven. Som specialpedagog kommer du även delta i arbetet med att genomföra utredningar i samverkan mellan hem och skola för att stödja elever och utveckla undervisnings- och lärmiljöer. Som specialpedagog har du en viktig roll i skolans Elevhälsoteam där arbetet sker i nära samarbete med rektorer, pedagoger, skolsköterska, kurator samt i andra mötesforum tillsammans med andra interna och externa kontakter. Teamet arbetar kontinuerligt och systematiskt med att utveckla undervisningen samt de anpassningar och det stöd som krävs för att samtliga elever skall nå så långt som möjligt. Hos oss arbetar vi med kollegialt lärande där vi får möjlighet att utvecklas tillsammans genom våra samlade kunskaper. Du arbetar givetvis efter ett inkluderande förhållningssätt, alla elever ska med. Du är också delaktig i att dokumentera det pedagogiska och kvalitativa utvecklingsarbetet på skolan. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med engagerade pedagoger och härliga elever.

Kvalifikationer

Utbildad specialpedagog samt lärarlegitimation med behörighet inom grundskolan. Meriterande är dokumenterad kunskap och kompetens inom läs- och skrivutveckling alternativt matematikutveckling. Du är flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 10 augusti 2021. Heltid.
Publicerad
2021-04-22
Ansök senast
2021-05-14

Upplysningar

 • Helena Poddany, Rektor
  Telefon: 072- 987 16 31
 • Ola Ekstrand, Rektor
  Telefon: 070- 283 41 12
 • Wictoria Pålsson, Rektor
  Telefon: 070-3526112
 • Christina Svensson Lärarförbundet
  Telefon: 072-08 42 732
 • Ajsa Celhasic, Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 0768-90 80 60

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00276 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!