Systemförvaltare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang. HR Service är en viktig enhet i kommunen. Det är vi som ser till att kommunkoncernens medarbetare får rätt lön i rätt tid. Halmstads kommun arbetar med att effektivisera, utveckla och modernisera arbetet med HR-frågor. Förändringsarbetet innebär utvecklingsarbete med digitalisering och självservice som målsättning - ett arbete som är påbörjat men ännu inte färdigställt. HR Service har också ansvar för projektledning, utbildning och support vid införandet av ny systemfunktionalitet i kommunen, och systemportföljen består i nuläget av HR systemet Heroma, rekryteringssystemet Visma Recruit och incidentrapporteringssystemet KIA. HR Service har ca 35 anställda; en verksamhetschef med tre områdeschefer inom områdena: Lön, System och analys, samt Pension och utbildning.

Arbetsuppgifter

Är du en serviceinriktad problemlösare som vill arbeta med systemförvaltning? Vill du ha möjlighet att arbeta i en verksamhet där du får växa och utvecklas? Då kan det vara dig vi söker! Vi letar efter en systemförvaltare som ska jobba med systemförvaltning i den IT portfölj som HR avdelningen besitter. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara att jobba med organisationsuppbyggnad, behörighetsadministration, processuppsättning, inställningar och regelverk i dessa system, samt att delta i projektarbete, till exempel det som rör vår implementation av Heroma Schemaplaneringshjälpen, som via nytt arbetssätt och ny systemfunktionalitet understödjer kommunens målsättning om Heltidsarbete som norm. Hos oss förväntas du supportera kommunkoncernens chefer och medarbetare i frågor gällande t.ex. organisations-, process- och behörighetsförändringar samt utarbetande och uttag av statistik och rapporter, tex via SQL-frågor mot Heroma. Arbetet innebär en hel del ärendehantering i form av felsökning och problemlösning. Du har i ditt uppdrag ett tätt samarbete med de övriga två grupperna inom HR Service; Lön samt Pension och utbildning. Du förväntas också att kunna arbeta med projekt, utbildning och informationsaktiviteter vid behov, samt att medverka i att kontinuerligt vidareutveckla HR Service arbetssätt med tillhörande manualer. Du jobbar tillsammans med HR avdelningen på Kommunledningsförvaltningen för att säkra att Heroma är uppsatt enligt gällande avtalsstrukturer, och med personal från kommunens förvaltningar i projektarbete. Till sist har du också en regelbunden dialog med våra systemleverantörer t.ex. CGI. Hos oss får du möjlighet att vara del i ett team med varierade kompetenser där man ställer upp för varandra och levererar en god service med kunden i fokus. Systemförvaltargruppen består av 5 personer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom förslagsvis system/IT, HR/personal, lön eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt. Du bör ha god systemförståelse (förstå hur system är uppbyggda) och gärna ha erfarenhet av systemförvaltningsuppgifter inom något större HR system och då helst Heroma. Du behöver behärska en god svenska i både tal och skrift och ha ett intresse för support och service-frågor. Vi ser det som meriterande om du som söker har erfarenhet av arbete med lön-, schema och avtalsfrågor. Det är en fördel att ha erfarenhet av projektarbete, kommunal verksamhet och arbete med utdata via SQL. Du som söker är kommunikativ och har förmågan att skapa goda relationer med personer på alla nivåer. Du håller dina sakkunskaper uppdaterade och har förmågan att dela med dig av dem. Samtidigt har du en god analytisk förmåga och underbygger dina bedömningar och beslut med fakta. Du är en person som utan svårighet kan vidareutveckla processer och rutiner och förmedla dessa till andra på ett tydligt sätt. Du har inga problem med att skilja på sak och person och kan behålla ditt lugn under pressade situationer.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt ök
Publicerad
2021-05-03
Ansök senast
2021-05-16

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SE 2021/00083 Ansök

Övrig information

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.