Socialsekreterare, familjerätten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Föräldrabalken och Lagen om vård av unga (LVU). Avdelningen ansvarar för familjerätt, myndighetsutövning och bistånd enligt SoL, och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på familjerätten behöver du kunna hantera ett flertal individärenden utifrån den enskildes behov. Vill du ha ett arbete som är omväxlande och lärorikt? Där den ena dagen inte är den andre lik? Ett jobb där du utmanar och utmanas? Som kräver engagemang och mångsidighet? Där du behöver stå med båda fötterna på jorden? Du vill jobba för att främja hållbara lösningar mellan föräldrar som stärker barnperspektivet. Då kan vi erbjuda dig något. Vi söker en engagerad socialsekreterare som vill arbeta med barn, unga och föräldrar i samarbetssamtal, vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, fader- och föräldraskapsutredningar, adoptionsärenden och umgängesstöd. Vill du arbeta hos oss kommer du till en grupp som består sju socialsekreterare. Hos oss får du ett arbetslag som arbetar nära varandra och som fungerar som bollplank för dig tillsammans med enhetschefen i ditt dagliga arbete. Vi strävar också efter att man ska arbeta tillsammans med en kollega i arbetet. På vår förvaltning tillämpar vi flextid och vi har aktiva hälsoinspiratörer som erbjuder olika aktiviteter med fokus på hälsa och friskvård.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. God kunskap om gällande lagstiftning och erfarenhet av myndighetsutövning, gärna erfarenhet av familjerätt. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, kreativ och har ett stort engagemang för att arbeta med familjerättsliga frågor.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2021-08-16 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-05-03
Ansök senast
2021-05-24

Upplysningar

 • Eva Prediger
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 78 12
 • Anton Karlsson
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-13 70 00
  E-post: Anton Karlsson
 • Marie Nilsson
  Vision
  Telefon: 035-183776

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00123 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.