Projektledare till Biblioteken i Halmstad - för projektet "Kognitivt tillgängliga bibliotek"

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Till projektet "Kognitivt tillgängliga bibliotek" söker nu Biblioteken i Halmstad en projektledare. Inspireras du av tanken att få arbeta med att utveckla avdelningens verksamheter till att bli mer kognitivt tillgängliga? Är du därtill en erfaren projektledare med goda kunskaper om kultur och tillgänglighetsfrågor? Då kan det här vara jobbet för dig. Hos oss på kulturförvaltningen får du arbeta för kultur som en viktig del i samhället och vara med och bidra till att våra verksamheter gör skillnad. Stort fokus i projektet kommer att ligga på att öka medvetenheten och kompetensen hos personalen. Detta med ambitionen att bygga in ett kunskapskapital och förhållningssätt som ska leva kvar i verksamheterna efter avslutat projekt. Efter projektets slut ska Biblioteken i Halmstad vara mer kognitivt tillgängliga och ha en långsiktig plan för vidare utveckling inom området. Som projektledare kommer du att samordna och leda projektet genom att strukturerat planera, genomföra, dokumentera, analysera och rapportera resultat utifrån projektets givna mål och syften. Du samordnar också de personalfortbildningar som ingår i projektet och skapar möjligheter för och uppmuntrar kollegialt lärande inom området. Den tillgänglighetsinventering som ska ske på samtliga arbetsplatser stödjer du aktivt och driver. Du tar även initiativ till att bygga upp ett nätverk för samverkan med olika professioner, föreningar, förvaltningar med flera, som möter personer med kognitiva funktionsnedsättningar i sina verksamheter. Likaså att skapa fokusgrupper med representanter från målgrupperna (individer med kognitiv funktionsnedsättning) samt med förmedlare i deras närhet. Detta för att få en ökad förståelse för och kunskap om målgruppernas förutsättningar och behov. Men också för att skapa forum som möjliggör för målgrupperna att påverka Biblioteken i Halmstads verksamheter. Utifrån förvärvad kunskap och dialoger med personalen inom avdelningen, målgrupperna och andra professioner skriver du fram ett förslag på en treårig verksamhetsövergripande arbetsplan som ska implementeras i verksamheterna.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten adekvat akademisk examen, inom t.ex. biblioteks- och informationsvetenskap, kultur, projektledning eller som arbetsgivaren bedömer lämplig och relevant för uppdraget. Vi ser att du tidigare har drivit större projekt och har erfarenheter av samverkan och nätverksbyggande. Som person har du hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Du tänker strategiskt, är målfokuserad och lägger stor vikt vid långsiktig hållbarhet. Ditt förhållningssätt är lösningsorienterat och positivt och du är öppen för att prova nya metoder och lära nytt. För tjänsten är det viktigt att du är bra på att inspirera, uppmuntra och stärka andra. Du har körkort B. Du talar och skriver svenska flytande och det är önskvärt att du har god språklig förmåga även i andra språk.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-06-30
Publicerad
2021-05-28
Ansök senast
2021-06-13

Upplysningar

 • Ulrika Thorbjörnsson
  Tf. enhetschef (Delaktighet och inkludering)
 • Lena Roosberg
  Enhetschef (Språk och läslust)
  Telefon: 035-18 37 99
 • Tomas Johansson
  DIK
 • Emma Paradis
  Vision

Ansökan

Referensnummer
KN 2021/00085 Ansök

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att avdelningen Biblioteken i Halmstad får beviljat ansökt bidrag, för projektet att utveckla avdelningens verksamheter till att bli mer kognitivt tillgängliga. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!