Lärare/förskollärare till förskoleklass, Brearedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Brearedsskolan är en enparallellig F-6-skola med strax över 150 elever, som ligger i natursköna Simlångsdalen, ca 15 minuters bilväg från centrala Halmstad. På skolan arbetar ca 20 personer som alla har gemensamt att vi vill göra skillnad för våra elever. Hos oss känner alla alla och beslutsvägarna är korta. Alla elever ska, efter förmåga, ges goda förutsättningar för att utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande på vår skola. Verksamheten använder ofta den fantastiska utemiljön med idrottsplats, skog och sjö i undervisningen. Vi kan också stoltsera med en av Halmstads absolut bästa skolgårdar.

Arbetsuppgifter

Som F-3 lärare eller förskollärare i F-klass vill du vara med och utveckla förskoleklassens pedagogiska verksamhet. Som lärare vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medupptäckare. Du kommer arbeta tillsammans med en annan lärare och tillsammans bidrar ni till att göra förskoleklassen till just den brygga mellan förskola och skola som den är tänkt att vara. I klassen kommer det gå ca 25 elever. I arbetet ingår att se till att verksamheten i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att eleverna ges förutsättningar för utveckling och lärande. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att eleverna utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du skall ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Utöver arbete i förskoleklassen ingår även viss arbetstid på skolans fritidshem.

Kvalifikationer

Legitimerad F-3 lärare eller Förskollärarlegitimation. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt och är van att möta elever med olika former av behov och anpassa verksamheten efter det. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse Tjänsten är en semestertjänst.
Publicerad
2021-05-28
Ansök senast
2021-06-11

Upplysningar

  • Klas Almer
    Rektor
    Telefon: 072-08 364 20
  • Lärarförbundet
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00401 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!