Ekonom

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Ekonomiavdelningen jobbar mot förvaltningens verksamheter som ekonomistöd. Vi producerar kvalificerade beslutsunderlag. Avdelningen har hand om bland annat budget, uppföljning och redovisning, rapportering och bokslut.

Arbetsuppgifter

Är du en prestigelös och relationell sifferälskare med förmågan att pedagogiskt förmedla komplex information på ett lättbegripligt sätt? Har du dessutom erfarenhet som ekonom i en större organisation? Då kan du vara den vi söker! I denna roll arbetar du både verksamhetsnära och i vissa frågor och processer på en mer förvaltningsövergripande nivå. Du är verksamheternas ekonomipartner i ekonomiska frågeställningar och tar fram beslutsunderlag och fungerar som bollplank i i beslutsprocesser. Hos oss arbetar du självständigt med att ha kontroll över helheten på ekonomin i de verksamheter du arbetar med. Här får du frihet under ansvar samt förväntas genom ditt delaktiga och ansvarstagande förhållningssätt bidra till effektiva ekonomiprocesser och ekonomifunktionen som helhet. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara: • budget • prognosarbete • statistik • rapportering • bokslut I dagsläget är rollen inte preciserad mot någon verksamhet men det kan komma att ändras utifrån kunskap, erfarenhet, intresse och förutsättningar hos dig som söker.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi det som avgörande att du har en högskoleexamen inom ekonomi. Det är ett plus om den utbildningen innehöll IT eller om du gått andra kurser inom IT. Du har åtminstone ett par års erfarenhet av ekonomiarbete, gärna inom ett större företag eller organisation. Du har en god vana och förståelse för system och dess uppbyggnad. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av ekonomisystem. Du har en god svenska i både tal och skrift. Som person har du ett driv och initiativförmåga. Du är en prestigelös lagspelare som har lätt för att sätta dig in i andras dilemman. Du trivs i mötet med andra människor och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du har förmågan att se samband och plocka ut det viktigaste ur komplex data och formulera och förmedla dina slutsatser på ett lättbegripligt och målgruppsanpassat sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-07-09
Ansök senast
2021-08-16

Upplysningar

  • Ewa Gunnarsson
    Vision
    Telefon: 0708-90 71 75
  • Henric Andersson, Ekonomichef
    Telefon: 072-715 90 38

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00225 Ansök

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat.