Avdelningschef till Stöd och Service

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Avdelningen ansvarar för att utföra personlig assistans samt för att verkställa insatserna stödfamilj, kontaktperson, ledsagarservice och avlösarservice för barn och vuxna samt boendestöd. Avdelningen ansvarar också för att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) för socialförvaltningens målgrupper. Avdelningen ansvarar även för myndighetsutövning för målgrupperna enligt Lagen om stöd och service LSS och Socialtjänstlagen SoL.

Arbetsuppgifter

Är du en strategisk, trygg och tydlig ledare med intresse och engagemang för LSS-området? Vill du leda en verksamhet som dagligen gör skillnad för många av Halmstads kommuns medborgare? Avdelningen för Stöd och Service söker nu en avdelningschef och tycker du att beskrivningen ovan stämmer in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! I uppdraget som avdelningschef leder du verksamheten genom 10 enhetschefer som har det operativa ansvaret för sina enheter inom Stöd och Service. I din roll arbetar du för att ge enhetscheferna rätt förutsättningar i det dagliga arbetet och för att de ska kunna utföra ett arbete med hög kvalité gentemot medarbetare, brukare och anhöriga. Uppdraget innebär samarbete och samverkan med olika aktörer så som myndigheter och andra förvaltningar. Du leder utvecklingen tillsammans med interna och externa intressenter. Som avdelningschef har du både ett förvaltnings- och koncernperspektiv i ditt uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att: • Planera, leda och utveckla verksamheten utifrån gällande politiska beslut, mål och riktlinjer. • Stå för helhetssyn på utveckling och förbättring utifrån gemensamma behov inom Halmstads kommun med särskilt fokus avdelningen för Boende och Korttid. • Ha ett budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar och tillsammans med enhetscheferna utgöra verksamhetens ledningsgrupp. • Ansvara för förvaltningsgemensamma utvecklingsfrågor. • Leda och utveckla i samverkan med andra aktörer inom och utom kommunen. • Leda verksamheten mot hög måluppfyllelse och driva det systematiska kvalitetsarbetet. • Aktivt bidra i förvaltningsledningen.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har akademisk examen inom relevant område för uppdraget. Du har minst tre års erfarenhet av liknande arbete i en större organisation. Du har också en god förståelse för verksamhetsområdet. Det är ytterligare ett plus om du har varit chef över chefer samt har erfarenhet av att leda ledningsgrupp. Det är också meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation samt tidigare har drivit förändrings- och utvecklingsprocesser. Du har en god svenska i både tal och skrift samt är van vid att använda datorn som ditt främsta verktyg. Som vår nya verksamhetschef har du förmågan att självständigt fatta beslut och få saker att hända. Du är en tillitsfull ledare som har lätt för att delegera ansvar och följa upp, samt har förmågan att hålla ihop helheten genom ditt strategiska kunnande och förhållningssätt. Du är lyhörd, empatisk och är skicklig på att få med dig medarbetare i samma riktning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1/11 2022
Publicerad
2022-05-13
Ansök senast
2022-05-29

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00137 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Efter inskickad ansökan kommer ett bekräftelsemail skickas till din e-postadress. Om du inte ser den i inkorgen kan den ha hamnat i skräpkorgen. Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.