Enhetschef Hemsjukvården

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill jobba som enhetschef inom vår Hälso- och sjukvårdsverksamheten inom Hemvårdsförvaltningen i Halmstad kommun. Arbetet innebär en varierande tjänst fylld med intressanta uppdrag, spännande utmaningar tillsammans med engagerade medarbetare. Som enhetschef inom Hälso- och sjukvårdsverksamheten ansvarar du för att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Tillsammans med flera andra enhetschefer ska du ansvar för verksamhetens planering, utveckling och genomförande. Detta innebär att du ska leda sjukvårdspersonal, både sjuksköterskor och undersköterskor, som genomför HSL-insatser inom hela Hemvårdsförvaltningens arbetsområde kunders hem. Vad kan vi erbjuda dig? Kommer du och arbetar hos oss kommer du att få möjligheten till en spännande tjänst som ger dig möjlighet att vara med och påverka verksamheten och dess utveckling. Du får möjlighet att ta ansvar och genom lösningsfokus och reflektion utveckla verksamheten. Vi erbjuder även våra medarbetare friskvårdssubvention, flexibel arbetstid och semesterväxling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi gärna att du ska ha arbetat som chef tidigare och är trygg i ditt ledarskap. Meriterande är om du har ledarutbildning, t.ex. inom utvecklande ledarskap, och erfarenhet av att arbeta i kommunal verksamhet. Du har lätt för att samarbeta med både externa och interna samarbetspartners och kan lyfta och driva utveckling. Rollen ställer krav på förmågan att fatta beslut samtidigt som du behöver vara lyhörd, se olikheter som en tillgång på arbetsplatsen och ha ett inkluderande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. Det kommer också att ingå bedömning via Halmstad kommuns bedömningsinstrument i rekryteringsprocessen. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper. Körkort krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast
Publicerad
2021-10-11
Ansök senast
2021-10-31

Upplysningar

  • Anna-Karin Kristiansson
    Verksamhetschef HoF
    E-post: Anna-Karin Kristiansson
  • Anna-Karin Liljedahl
    Vårdförbundet
    Telefon: 076-697 01 06

Ansökan

Referensnummer
HN 2021/00310 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!