Enhetschef på Arbetsmarknad och Försörjning

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för arbetsmarknad och försörjning ansvarar för planering, genomförande och samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser samt handläggning av ekonomiskt bistånd. Det övergripande uppdraget är att stödja kommuninvånare till egen försörjning och att kunna vara delaktiga i samhället. Avdelningen driver en praktisk verksamhet med 160 heltidsplatser för arbetsträning och yrkespraktik samt erbjuder förberedande och kompetenshöjande aktiviteter i samverkan med olika aktörer utifrån kommuninvånarens mål och behov. Avdelningen leds av en verksamhetschef och är organiserad i fyra enheter med sammanlagt 80 medarbetare. Vi söker nu en enhetschef till enheten Jobbtorget, som ansvarar för kommunens arbetsmarknadsanställningar och feriejobb för ungdomar samt för avdelningens arbetsgivar- och företagskontakter med syfte att kommuninvånaren ska finna, få och behålla ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Som enhetschef för Jobbtorget är ditt uppdrag att leda och utveckla enheten i enlighet med verksamhetens mål, kommunens vision, värdegrund och politiskt antagna prioriteringar. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en verksamhet som möter kommuninvånarnas behov och den lokala arbetsmarknadens efterfrågan. Som operativ enhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för ett 20-tal medarbetare samt den yrkesinriktade delen av den praktiska verksamheten. Du är en engagerad chef som kan stimulera dina medarbetare att skapa förutsättningar för att varje individ ska utvecklas utifrån sin egen förmåga genom de insatser de erbjuds. Samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, föreningar och näringslivet är en stor del av arbetet. Upphandling för köp av utbildningsplatser ingår också i uppdraget. Du ingår i ledningsgruppen för arbetsmarknad och försörjning, som består av fyra enhetschefer, en verksamhetschef samt två samordnare. Som enhetschef arbetar du i ett tätt samarbete med dina kollegor i ledningsgruppen för att tillsammans leverera verksamhetens uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. Du ska ha minst ett års erfarenhet av att vara chef med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och du är van att leda förändringsarbete på ett framgångsrikt sätt. Det är ett plus om du kan kavla upp ärmarna och i vissa lägen arbeta på golvet. Du är med andra ord prestigelös och lösningsorienterad. Det är viktigt att du kan omvandla politiska mål till konkreta handlingar och genomföra aktiviteter utifrån uppdrag. Som person är du positiv och har förmågan att skapa goda relationer. Du bygger omfattande och effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen och kommer bra överens med personer på alla nivåer. Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare, fatta snabba och tydliga beslut. Du kan delegera arbetsuppgifter och du stödjer dina medarbetares utveckling. Du anger riktningen och planerar, strukturerar och organiserar arbetet. Som ledare kommunicerar du tydligt och har god förmåga att inspirera, motivera och skapa delaktighet. Önskvärt är att du har erfarenhet av industriell verksamhet, arbetsmarknadspolitiska frågor och förändringsarbete. Du bör även kunna kommunicera bra i tal och skrift, hålla presentationer och tala offentligt med skicklighet och självförtroende. Du har god datavana samt körkort B.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-08-21
Ansök senast
2021-09-19

Upplysningar

 • Camilla Samuelsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 072-386 95 09
 • Ewa Gunnarsson
  Vision
  Telefon: 0708-90 71 75
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Ola Nilsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-5252368

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00060 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.