Skoladministratör till Österledsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Österledskolan ligger i Oskarström kommunens andra största tätort. Skolan är en 7-9 skola med ca: 320 elever. Som skoladministratör har du ditt kontor på skolan men servar de närbelägna förskolorna, Hedens förskola och Vrenninge förskola samt F-6 skolan Esperedskolan.

Arbetsuppgifter

Är du en serviceinriktad person som uppskattar ordning och reda? Har du god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete? Då kanske du är vår nya kollega! Som skoladministratör kommer du att arbeta som ett kvalificerat ledningsstöd och ha en central roll som administratör av skolans vardagliga planering och dokumentation. Arbetsuppgifterna består bland annat av att skriva protokoll och brev, boka möten, utföra beställningar, ha hand om skolans elev-akter i diariesystemet, schemaläggning och att administrera skolans IT-verktyg. Du kommer ha en viktig roll i hanteringen av det personaladministrativa systemet Heroma. I ditt arbete kommer du ha stöd från olika funktioner inom förvaltningen samt ingå i ett nätverk för skoladministratörer. För att trivas i rollen som skoladministratör behöver du vara flexibel och kunna hantera olika situationer på ett ansvarsfullt sätt. Du kan arbeta självständigt och slutför arbetsuppgifter inom utsatt tid. Du tar egna initiativ och är bra på att samarbeta. Du bidrar själv till god trivsel genom ditt sätt att bemöta människor i din omgivning. Du kommer att ha mycket kontakt med elever, personal, vårdnadshavare och skolans ledning.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med ekonomisk, samhällsvetenskaplig eller administrativ inriktning, eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta administrativt med erfarenhet från och insikter i skolans uppdrag.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-01-07
Ansök senast
2022-01-22

Upplysningar

 • Charles Lundholm
  Rektor
  Telefon: 070-238 85 38
 • Åsa Malmberg
  Vision
  Telefon: 0790-621026
  E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00026 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!