Kvalitets- och utvecklingschef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. På Ledningsstödsenheten arbetar HR-ansvarig, kommunikation, nämndsekreterare/registrator, kvalitet och IT. Enheten leds idag av förvaltningschef men söker nu en kvalitet- och utvecklingschef att leda verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda implementeringen av tillitsbaserad styrning i vår förvaltning? Är du en erfaren ledare med god kunskap och förståelse för kvalitets- och utvecklingsfrågor? Vi letar efter någon som kan stödja vår kompetenta förvaltningsorganisation att tänka mer strategiskt och systematiskt kvalitetsarbete. Är det du? Välkommen med din ansökan! Som vår kvalitet- och utvecklingschef kommer du ansvara för Ledningsstödsenhetens för närvarande sju medarbetare med olika inriktningar och ansvar. Enhetens primära uppdrag är att svara upp för förvaltningens lednings- och verksamhetsstöd samt styrning. Tjänsten innefattar personal,- ekonomi och verksamhetsansvar över enheten och du förväntas leda och hålla ihop enhetens gemensamma arbete inom ovan nämnda områden. Som kvalitets- och utvecklingschef har du det övergripande ansvaret för att utveckla, styra och driva förvaltningens strategiska kvalitets- och utvecklingsarbete. Häri ingår att stödja förvaltningen i att analysera verksamhetsresultat utifrån olika perspektiv och olika slags information som grund, till exempel ifrån nyckeltal & resultatjämförelser eller trendspaning i omvärlden. Du har också en uppgift att leda och hålla samman förvaltningens del i arbetet med det processbaserade ledningssystemet. Du är en given del i förvaltningens ledningsgrupp och drivande i att implementera och utveckla process- och projektarbetet inom förvaltningen. Du kommer leda olika utvecklingsprocesser och utredningsprojekt, såväl självständigt som i samverkan med andra. I arbetet ingår även att medverka i ärenden inför de politiska nämnderna (teknik- och fritidsnämnden och fastighetsnämnden).

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har god kunskap och erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsfrågor i kommunala organisationer vilket du har fått genom flerårig erfarenhet i liknande tjänster. Du har relevant högskoleutbildning. Du har tidigare chefserfarenhet med personal- och budgetansvar. Du har god kunskap och gedigen erfarenhet av arbete med ledningssystem och processutveckling. Vi ser att du har en god svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att implementera och tillämpa tillitsbaserad styrning samt har en god förståelse för samhällsbyggnadsprocessen. Det är ett plus om du arbetat i verktyget 2c8 eller liknande. Du är en tydlig ledare med förmågan att bygga kapacitet hos dina medarbetare. Du ser styrkan i dem och låter dem växa. Du är skicklig på att få fram ett budskap och gör detta på ett pedagogiskt och trovärdigt sätt. Vidare har du lätt för att lyfta blicken och se vad organisationen som helhet behöver göra för att förflytta sig strategiskt. Du är en analytisk person som är nyfiken på omvärlden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-12-22
Ansök senast
2022-01-19

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C71157 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!