Förskollärare till Harplinge förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare till Harplinge förskola. Harplinge ligger 15 km norr om Halmstad. Harplinge är en levande jordbruksbygd med djuren och naturen runt knuten. Harplinge förskola är en relativt nybyggd förskola med barn i ålder 1-5 år fördelade på 7 avdelningar. Här söker vi nu ytterligare förskollärare till våra arbetslag. På Harplinge förskola möter barnen engagerade och nyfikna pedagoger som med sina pedagogiska erfarenheter ger barnen breda kunskaper som de tar med sig resten av livet. Som förskollärare vill du vara med och utveckla förskolans utbildning och undervisning. Som förskollärare vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och med dig som en viktig medupptäckare. Du kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-5 år och tillsammans med övriga i arbetslaget planera, dokumentera, genomföra och utvärdera förskolans verksamhet. Som förskollärare ska du leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att: • Omsorg utveckling och lärande bildar en helhet. • Planering och genomförande utgår från läroplanen och från de kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare tillägnat sig. • Spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen • Utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande. • Ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten och att vårdnadshavare blir delaktiga i processen. Vi söker dig som är en engagerad förskollärare och som vill vara med och utveckla vår verksamhet mot nya spännande mål tillsammans med dina nya kollegor!

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/förskollärarlegitimation

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Januari 2022 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-20
Ansök senast
2021-10-14

Upplysningar

  • Malin Jartsell-Gustafsson, Rektor
    Telefon: 070-8137908
  • Carolina Bjering-Engström, Lärarförbundet
    Telefon: 072 - 703 96 08

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00661 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!