Speciallärare/specialpedagog till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kärlekens skola är en nybyggd 4-9 skola med 450 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. Vi flyttade in i skolan inför starten av detta läsår och lokalerna ger mycket god arbetsmiljö för både personal och elever. I området finns även två F-3 skolor som vi har ett nära samarbete med för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola.

Arbetsuppgifter

I vårt uppdrag att möjliggöra ännu bättre resultat för våra elever söker vi en speciallärare/specialpedagog till Kärlekens skola. Du kommer arbeta tätt med EHT som idag tillsammans med rektorerna består av skolpsykolog, två speciallärare, en specialpedagog, kurator och skolsköterska. Det är ett starkt och erfaret team med bred kompetens. Din huvudsakliga uppgift blir att självständigt och tillsammans med kollegor arbeta direkt med elever i skolans Flexenhet där elever med varierande behov får stöd. Till enheten är det idag kopplat en speciallärare, resurspedagoger och lärare. Du kommer att arbeta direkt med elever men även bidra med kartläggningar och utredningar och till detta sammanställa adekvat dokumentation. För att trivas i rollen som speciallärare/specialpedagog hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och lärande och kunna omsätta dessa tankar i praktiken. Som person möter du elever utifrån deras behov och inser att du tillsammans med kollegorna har ansvaret för att eleven lyckas. Vi har höga förväntningar på såväl våra elever som på oss själva. Du kommer i ditt arbete möta härliga elever och kollegor i en trivsam miljö. Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas under pågående annonsering, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Kvalifikationer

Speciallärar-/specialpedagogexamen med grundskollärarutbildning, gärna med behörighet i matematik, engelska, svenska och svenska som andraspråk. Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga, vara flexibel och kommunikativ. Vi lägger stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Speciallärare ferietjänst, Specialpedagog, semestertjänst.
Publicerad
2021-04-23
Ansök senast
2021-05-09

Upplysningar

 • Daniel Josefsson
  Rektor
  Telefon: 072-2096556
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-440 45 66
  E-post: Malin Hansson
 • Andreas Forsberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-526 26 58
  E-post: Andreas Forsberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00280 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!