Enhetschef förebyggande verksamhet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Till hemvårdsförvaltningens förebyggande verksamhet söker vi nu dig som vill arbeta som enhetschef. Arbetet innebär en varierande tjänst fylld med intressanta uppdrag och spännande utmaningar tillsammans med engagerade medarbetare och chefskollegor. I förebyggande verksamhet har du chefsansvar för aktivitetsledare, frivilligsamordnare, anhörigstöd, demensteam och Svalans dagverksamhet. Som enhetschef har du möjlighet att göra skillnad för våra kunder inom äldreomsorgen och i uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget samt gällande lagar och avtal. Hos oss är det viktigt att du har fokus på tillsammansperspektivet och att ditt ledarskap präglas av en vilja att tillsammans med dina medarbetare, kunder och kollegor arbetar för att driva verksamheten framåt. Verksamheten driver också ett aktivt hälsofrämjande arbete, där du tillsammans med verksamhetens hälsoinspiratörer verkar för ökad motivation, verktyg och inspiration, för att främja hälsa och välbefinnande. Vi har en hög kundnöjdhet och driver en verksamhet med budget i balans och vi hoppas att du tillsammans med oss vill utveckla den kommunala hemsjukvården och tillföra nya perspektiv och tankemönster. Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss kommer du att arbeta i ett chefsgäng med mycket på gång, möjlighet till en spännande tjänst där du kan vara med och påverka verksamheten och dess utveckling. Du kommer att ha ett stort ansvar och varierande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård, gärna som sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har någon form av ledarutbildning, t.ex. inom utvecklande ledarskap. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet som chef och är trygg i ditt ledarskap. Du har kunskaper om de lagar som styr verksamheten samt är van vid att hantera personalfrågor. Du har erfarenhet och kunskap av ekonomistyrning och att driva en verksamhet mot budget i balans. För att trivas i rollen behöver du ha lätt för att samarbeta med både externa och interna samarbetspartners och kan lyfta och driva verksamhetsfrågor. Du har lätt för att kommunicera i både mindre och större sammanhang. Rollen ställer krav på förmågan att fatta beslut, samtidigt som du behöver vara lyhörd, se olikheter som en tillgång på arbetsplatsen och ha ett inkluderande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och har en förmåga och intresse av att arbeta digitalt. B-Körkort för personbil med manuell växellåda krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-12-29
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

  • Anna-Karin Kristiansson
    Verksamhetschef HoF
    E-post: Anna-Karin Kristiansson
  • För kontaktuppgifter till facklig företrädare:
    Kontakta Halmstad Direkt
    Telefon: 035-13 70 00

Ansökan

Referensnummer
HN 2021/00424 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta. Intervjuer kommer att ske löpande och det kommer att ingå bedömning via Halmstad kommuns bedömningsinstrument i rekryteringsprocessen. Så vänta inte med att skicka in din ansökan. För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!