Grundskollärare i textilslöjd åk 3-9 till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Furulundsskolan är en f-9 skola med över 700 elever i de centrala delarna av Halmstad. Furulundsskolans organisation är flexibel för att möta de olika behov som uppstår under läsåret. Alla lärare arbetar med att utveckla en tillgänglig lärmiljö. På Furulundsskolan tar alla ett gemensamt ansvar för elevernas trygghet och studiero samt för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Elevhälsan och lärare har ett nära samarbete. Vårt uppdrag tar sin utgångspunkt från vår helhetsidé vars syfte är att kvalitetssäkra vår verksamhet. Vi söker en behörig slöjdlärare i textilslöjd till Furulundsskolan.

Arbetsuppgifter

Undervisning i textilslöjd i årskurserna 3-9. På skolan är det 4 slöjdlärare som samverkar runt slöjdämnet. Som textillärare handleder, utmanar och stödjer du eleverna till att använda sin kreativitet i ämnet textilslöjd. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Vi vill att du är med och fortsätter utveckla Furulundsskolan till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt, utifrån sina förutsättningar. På Furulundsskolan arbetar vi tillsammans.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i textilslöjd för åk 3-9. Som person är du stabil och trygg med god förmåga att bygga positiva relationer med alla elever, även de som utmanar. Du har tankar om hur slöjdämnet i sig och tillsammans med andra ämnen väcker elevernas nyfikenhet och lust att utforska olika material samt ta sig an utmaningar på ett kreativt sätt. Vi sätter stort värde på goda ledaregenskaper och förmåga att skapa studiero. Du kan arbeta självständigt, är lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Du är en utpräglad lagspelare som sätter laget för jaget. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. Bred ämnesbehörighet är meriterande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2022-08-08
Publicerad
2022-05-13
Ansök senast
2022-05-31

Upplysningar

 • Magnus Ljungdahl
  Rektor
  Telefon: 076 769 99 75
 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Sara von Braun
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-084 36 22
 • Kristina Johnsson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 0706-524911
  E-post: Kristina Johnsson

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00499 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!